«Da vi så ut av vinduet, var alt dekket av flammer»

Alle de 165 ombord unnslapp bare minutter før China Airlines-flyet eksploderte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) Boeing 737-800-flyet fløy fra Taiwan til øya Okinawa, der det eksloderte i et flammeinferno på rullebanen rett etter landing.

- Da vi så ut av vinduet, var alt dekket av flammer. Det var bare minutter etter at vi hadde gått av, da flammene slukte flykroppen og vi hørte eksplosjonen, sier en uidentifisert mannlig passasjer til Telegraph.

På mirakuløst vis unnslapp alle de 157 passasjerene, blant dem to barn, og de åtte besetningsmedlemmene infernoet på nødsklier.

Tre mennesker er tatt til sykehus etter brannen. De tre skal være en 57 år gammel mann, ei sju år gammel jente og en brannmann som fikk heteslag. En flyvertinne skal også ha fått mindre skader, men ble ikke tatt til sykehus.

- Da brannen brøt ut var det et stort smell og passasjerene var fremdeles midt i evakueringen, sier øyenvitnet Toshimasa Yamamoto.

Han forteller at flammene slukte flyet akkurat i det alle passasjerene så ut til å ha kommet seg av flyet.

Det japanske transportdepartementet sier til CNN at det var en eksplosjon på flyet, og ifølge Reuters skal teorien være at drivstofflekkasje var årsaken.

- Vi har ingen indikasjoner på at hendelsen er koblet til terrorisme. Det er mulig at motoren tok fyr og eksploderte på grunn av drivstofflekkasje, sier en talsmann for politiet i Naha til Reuters.

EKSPLODERTE: Passasjerene hadde bare såvidt satt beina på rullebanen, da flyet eksploderte i et inferno bak dem. Foto: SCANPIX/AP/Tomoyasu Yamauchi
EKSPLODERTE: Passasjerene hadde bare såvidt satt beina på rullebanen, da flyet eksploderte i et inferno bak dem. Foto: SCANPIX/AP/Tomoyasu Yamauchi Vis mer

Pilotene på flyet skjønte først at noe var galt da flygelederne gjorde dem oppmerksom på flammene etter at flyet hadde landet, og ba dem evakuere flyet. Transportdepartementet opplyser at brannen startet i motoren på den venstre siden av flyet.

Brannen var slukket vel en time etter landingen klokken 10:31 lokal tid (03:31 norsk tid), og det utbrente

Det utbrente flyvraket står nå på rullebanen.

Ulykken er den siste av en serie ulykker med China Airlines. Selskapet har hatt flyulykker i 2002, 1999, 1998 og 1994, og over 1000 mennesker har omkommet.

EVAKUERT: Fire minutter etter at flyet landet, var samtlige passasjerer evakuert ved hjelp av nødskliene i flyet.