DAB-ROT: En uke etter at Nordland fylke gikk over til DAB-radio, melder politiet om problemer med den nye teknologien. Illustrasjonsfoto: Arne V. Hoem / Dagbladet
DAB-ROT: En uke etter at Nordland fylke gikk over til DAB-radio, melder politiet om problemer med den nye teknologien. Illustrasjonsfoto: Arne V. Hoem / DagbladetVis mer

DAB-problemer over store deler av landet

Fiberkabelbrudd førte til problemer med DAB-nettet i store deler av landet onsdag kveld. Norkring opplyser at feilen er rettet og at nettet er oppe igjen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- På grunn av fiberbrudd i en kabel i Oppland fylke er vi uten DAB-dekning, opplyste politiet i Salten på Twitter onsdag kveld.

- Jeg kan bekrefte at det er et fiberbrudd i Oslo-området og et i Oppland. I Oppland går det utover bredbånd og mobil, mens det er problemer med DAB-nettet over hele landet, sier assisterende direktør Elisabeth Aarsæther i Nasjonal kommunikasjonsmyndighet til VG.

Litt før midnatt onsdag opplyser Norkring til avisen at feilen er rettet og at nettet er oppe igjen i de berørte delene.

- Feilen gjelder kun små stasjoner som er fordelt rundt omkring i landet, bortsett fra Oslo og Akershus. Det er kun fem prosent av befolkningen som rammes av dette, understreker pressekontakt Ingrid Dietrichson i Norkring.

For en uke siden var Nordland først ute i den såkalte FM-slukkingen, der de riksdekkende kanalenes FM-sendinger stoppes og DAB-nettet overtar.

(NTB)