FØR OG ETTER: Iløpet av to år har dachsen Dennis gått ned nesten 20 kilo - nærmere 80 priosent av kropsvekten. Foto: NTB Scanpix
FØR OG ETTER: Iløpet av to år har dachsen Dennis gått ned nesten 20 kilo - nærmere 80 priosent av kropsvekten. Foto: NTB ScanpixVis mer

Dachsen Dennis veide 25 kilo og levde på hamburgere og pizza. Så startet slankekuren

- Hadde ikke overlevd.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Mediene er fulle av historier om mennesker som har gjort noen små finurlige endringer i livsstil og kosthold, og har som resultat av dette gått ned i vekt.

Men historien til dachsen Dennis slår likevel de aller fleste.

Den nå seks år gamle hunden levde i all hovedsak på hamburgere fra hurtigmatkjeden Whitecastle, og pizza. På et tidspunkt veide han så mye som 25 kilo.

- Hadde ikke overlevd Da fikk Brooke Burton, niesen til Dennis' eier, nok. I 2013 spurte hun sin onkel om hun ikke kunne få adoptere hunden, og tok han etter hvert med seg hjem til Columbus, Ohio.

- Dyrlegen fortalte at han ikke hadde overlevd en måned til, sier Burton til People Pets.

Dachsen var veldig dehydrert, og hadde også flere hudinfeksjoner, men Brooke innførte et nytt regime. Det var slutt på hamburgere og pizza, og hun tok ham med på lange turer hver dag.

Det tok ikke lang tid før Dennis raste ned i vekt. På et tidspunkt hadde han tatt av så mange kilo at han sleit med å bevege seg på grunn av all den overflødige huden. Takket være crowdfunding-siden GoFundMe fikk Burton samlet inn penger hun trengte til operasjonen.

Mat-dans Dyrlegen som gjennomførte operasjonen, Kathleen Ham, sier at det er en god lærdom i historien om Dennis, som nå er nede i en sunn matchvekt på fem og et halv kilo.

- Det er et uttrykk: Mat er ikke kjærlighet. Det kjæledyrene dine egentlig vil ha er kjærlighet og oppmerksomhet, sier hun.

Livsstilsendringen til tross, Brooke forteller at det fortsatt er en liten begivenhet hver gang Dennis får mat.

- Han gjør en liten dans, sier hun til TV-kanalen ABC.