Dachsen Theodor ble drept av ulv

- Han gikk antakelig imellom for å passe på valpen Wilma, sier matfar Geir Sæther.

BLE TATT AV ULV: Den lille dvergdachsen Theodor ble søndag drept av en ulv utenfor familiens hjem på Åsnes i Hedmark. Statens Naturoppsyn har vært på gården og funnet spor fra to ulver, ifølge avisa Glåmdalen. Foto: Privat
BLE TATT AV ULV: Den lille dvergdachsen Theodor ble søndag drept av en ulv utenfor familiens hjem på Åsnes i Hedmark. Statens Naturoppsyn har vært på gården og funnet spor fra to ulver, ifølge avisa Glåmdalen. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den lille dvergdachsen Theodor (7) kom til familien Sæther som toåring. Omplasseringshunden fant seg godt til rette hos familien på Åsnes i Hedmark, og ble blant annet bestekamerat med familiens kastrerte hannkatt.

- Han har nesten vært som et familiemedlem og blitt med oss over alt, forteller matfar Geir Sæther.

Sæther forteller at Theodor også gikk godt overens med andre hunder, særlig datteren May-Liss sin nye valp, Wilma.

- Tatt av ulv Det var derfor helt uproblematisk å sende de to hundene ut samtidig for lufteturer på gårdsplassen. Men på søndag endte lufteturen tragisk for lille Theodor.

- Rundt klokka sju på kvelden ville han ut, og vi slapp ham ut sammen med Wilma. Vi hørte noe bjeffing, men reagerte ikke på det for det er ikke unormalt. Men da Wilma litt seinere kom på døra og ville inn, var ikke Theodor der. Han pleier alltid å følge rett etter henne, men han kom ikke og det var helt stille, sier Sæther.

Han fant derfor fram lommelykta og gikk ut for å leite etter den lille firbeinte.

- Borte var han, og allerede da hadde jeg ei mistanke. Det lå noen centimeter med snø på bakken, og snart så jeg noen spor som med en gang fikk meg til tenke at han måtte ha blitt tatt av ulv, forteller Sæther.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer