Dæhlie bygger ny drømmehytte

I Kvitfjell fikk skikongen Bjørn Dæhlie tak i en flott tomt med god utsikt og store muligheter for trening og friluftsliv. Nå skal han bygge ei hytte på 430 kvadratmeter og sengeplass til 30 på tomta.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Som nabo får Bjørn Dæhlie alpinisten Ole Kristian Furuset, som på sin side «bare» har ei hytte på 320 kvadratmeter å vise til - til 6 millioner kroner.

Det nye palasset til Norges langrennsess har foreløpig en ukjent prislapp. Den skal deles opp i flere ulike bygninger som knyttes sammen av svalganger.

Bekvemmeligheter

Hytta har i tillegg flust av bekvemmeligheter under torvtaket. Det blir blant annet flere stuer og oppholdsrom, åtte soverom, en «relax-avdeling» med boblebad og badstu. Utvendig skal det brukes en hel del naturstein og det er også planlagt en badekulp, melder avisa GD.

- Hytta skal bygges sånn at den oppleves intim og hyggelig uansett om den benyttes av én familie eller av 30 personer. Bjørn har selv hatt klare meninger om løsningene, og hytta blir godt tilpasset den øvrige bebyggelsen i Kvitfjell, sier arkitekt Arne Thorsrud hos Plan & Prosjekt Arkitekter i Lillehammer til NTB.

Investering

Fra før har Bjørn Dæhlie ei romslig hytte i Trysil på 335 kvadratmeter. Siden den sto ferdig for et par år siden, har skiesset bare vært der i seks dager. Tida har ikke strukket til til flere besøk der, forteller Dæhlie, som regner med at det blir annerledes fra den dagen han legger opp som aktiv skiløper.

I likhet med hytta i Trysil, skal også drømmehytta i Kvitfjell i Ringebu kommune være et utleieobjekt. Bjørn Dæhlie gir uttrykk for at den laftete hytta i Trysil er hans beste forretningsinvestering noen gang.

I fjor kjøpte Dæhlie også en fritidseiendom i skjærgården ved Kragerø.

NTB