GOD TEFT: Idrettslegenden Bjørn Dæhlie har vist at han også kan å få pengene til å yngle. Foto: Eirik Helland Urke / Dagbladet
GOD TEFT: Idrettslegenden Bjørn Dæhlie har vist at han også kan å få pengene til å yngle. Foto: Eirik Helland Urke / DagbladetVis mer

«Dæhlie-fondet» stenger kassen

Kassa er rett og slett full.

(Finansavisen): Anaxo Capital, på folkemunne kalt «Dæhlie-fondet, forvalter i dag 1,9 milliarder kroner. Nå stenger fondet for å ivareta avkastningen.

- Vi gjør dette for å sikre at porteføljestørrelsen ikke øker på bekostning av våre investorers avkastning, sier grunnlegger av Anaxo Capital, Ole Fr. Anker-Rasch, til Finansavisen.

Kassa er full

Investeringsstrategien har alltid vært konservativ og diskresjonær, og fondet har mandat til å eie likvide obligasjoner fra norske utstedere, direkteinvesteringer i fast eiendom og børsnoterte nordiske aksjer.

- Investeringsteamets ideer og produktivitet er det vi lever av. Blir dette hemmet er muligheten for å oppnå meravkastning mindre, noe vi tar konsekvensen av. Kassa er full, sier den tidligere styrelederen i Skiforeningen til Finansavisen.

«Dæhlie-fond»

Initiativtakerne til Anaxo Capital sammen med Ole Anker-Rasch er skilegenden Bjørn Dæhlie og nå avdøde Peder Backe, som la 50 millioner kroner hver i potten for ti år siden.

Finansavisen kan fortelle at andelen deres nå utgjør rundt 570 millioner kroner, som gjør at de er blant fondets største innskytere.

Fondet har i alle år blitt assosiert med Dæhlie, og har både i media og på folkemunne blitt kalt «Dæhlie-fondet».

- Med 8 OL-gull er Bjørn Dæhlie en inspirasjon for oss i Anaxo, men han behandles likt med alle øvrige innskytere. Vi kaller det Anaxo og ikke «Dæhlie-fondet». Og nei, Dæhlie jobber ikke her, sier en blid Anker-Rasch.

- Det var jo veldig hyggelig å høre. Håper jeg er mer en inspirasjon til fysisk aktivitet enn til å kjøpe aksjer. Teamet har oppnådd gode resultater gjennom lang tid, og jeg har stor tiltro til gjengen. Ole (Anker-Rasch) er en meget etterrettelig mann, og en god venn. Jeg er trygg på sparepengene mine, sier skiesset og forretningsmannen Dæhlie til Finansavisen.

Andre økonominyheter:
PANG! Årets børsoppgang har nesten smuldret bort
Dette er kjøperen av Norwegians fly