Dæhlie i hyttekrangel

Skikongene Bjørn Dæhlie og Thomas Alsgaard vil bygge hytter og hus i svenske Lofsdalen. Dan Törnström vil gjøre alt for å stoppe planene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I 45 år har svenske Dan Törnströms familie eid et feriehus i Lofsdalen som ligger ca. seks mil øst for Femunden i Hedmark. Nå frykter han at idyllen står for fall.

Bjørn Dæhlie er også glad i stedet og planlegger å bygge en fiskecamp med sju hytter og tre større fritidshus ved Lofsvannet. Bygningene vil ligge på begge sider av Törnströms hus. Nå varsler svensken bråk, skriver Länstidningen.

- Min familie vil gjøre alt for å stoppe Dæhlies planer. Vi kan i alle fall forlenge bygge-starten med tre år. Vi fikk sjokk da vi fikk kjennskap til planene. Det er som en voldtekt av familien, sier han.

- Småkonge på neset

Det lyktes ikke Dagbladet å komme i kontakt med Dæhlie i går.

Kjøpmann Bjørn Storsveen fra Vestby i Follo, som bistår Dæhlie og Alsgaard i utbyggingsplanene, ler av opprøret.

- Dette er bare for dumt. Törnström har vært en småkonge ute på neset sitt i alle år. Han er bare ute etter å lage spetakkel, sier Storsveen.

Etter det Dagbladet erfarer er også tre større fritidshus påtenkt.

- Kommunen er positiv til planene. Når en person som Dæhlie vil starte opp i området, vil det tiltrekke turister og sende ut et positivt signal. Det er beklagelig hvis planene treneres, sier kommunalråd i Härjedalen, Lennart Olsson.

Førti sengeplasser

Dæhlies planer om fiskehytter er små i forhold til Alsgaards drømmehus i Lofsdalen. Ifølge Dagsavisen planlegger han å bygge et hotell-liknende hus i tre etasjer med førti sengeplasser. Målet skal være å tilby treningsleir for skiløpere og jakt, fiske og aktiviteter for bedrifter.

Ifølge Storsveen er planene mindre: - Han vil ha et sted til å ta imot små grupper for å lære dem skigåing.

Storsveen har ingen tro på at naboen vil vinne fram: - Jeg synes det er dumt at han forsøker å stoppe opp utviklingen i Lofsdalen, sier han til Länstidningen.

- Jeg vil ikke hindre Lofsdalens utvikling, sier Törnström.

EIENDOMSKONGE: Bjørn Dæhlie har eierinteresser i blant annet leilighetskomplekset Kløvberget Panorama i hjembygda Nannestad på Romerike.