Tar tid:  Både folket og lokalt dyreliv bremser Bjørn Dæhlies hytteprosjekt i Åre. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet
Tar tid: Både folket og lokalt dyreliv bremser Bjørn Dæhlies hytteprosjekt i Åre. Foto: Jacques Hvistendahl / DagbladetVis mer

Dæhlie stoppes av fugl og folk i Åre

Bjørn Dæhlie har folkeflertallet mot seg på sitt gigantiske hytteprosjekt i Åre, og i tillegg skaper fuglene trøbbel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): Skilegenden sitter i førersetet på utbyggingen av et veldig stort område i den svenske skimetropolen. Tusenvis av senger og milliardinvesteringer blir i beste fall forsinket av ulike faktorer, skriver Finansavisen.

- Sånn er det, men vi er tålmodige, sier Niclas Sjögren Berg i Skistar til avisen.

Det svenske selskapet eier 15 prosent av selskapet, Stiklestad Eiendom sitter på 35 prosent, mens Bjørn Dæhlie har resten av Dæhliebyen Åre AB. I utgangspunktet trodde man at spaden skulle settes i jorden i 2013, men nå må prosjektet utredes mer før det godkjennes av politikerne i Åre. Det har vært mange kritiske røster i befolkningen som hevder det truer miljøet i området som heter Rödkullen.

Politisk flertall for - Det jobbes nå med miljøutredninger, og vi avventer de før vi slipper prosjektet løs. Vi tror ikke det kommer til å være så store miljøpåvirkninger, sier Anders Eriksson som er representant for Folkpartiet til Finansavisen.

Sammen med representanter fra Moderaterna, Socialdemokraterna, Centerpartiet og Kristendemokraterna gikk han ut og støttet prosjektet på nyåret. De mener Rödkullen vil bidra positivt til utviklingen av Åre, men mener samtidig at prosjektet må nedskaleres av hensyn til miljøet.

- Vi er ikke positive til alt, og noe vil nok bli nedskalert. Dette er et prosjekt over 20 år, så markedet vil nok også endre seg, mener Eriksson i Folkpartiet.

En del av miljøutredningen dreier seg om dyrelivet i området. Ornitologer har ligget på lur i buskene og kartlagt fuglelivet, og dette skal det nå gjøres mer av, skriver Finansavisen.

Flere nyheter Superavkastning for Bjørn Dæhlie
Kjempegevinst glapp for Bjørn Dæhlie
Satser stort på billighytter