GLAD I DYR: Dag S. Stiansen. Foto: Stiansenstifelsen
GLAD I DYR: Dag S. Stiansen. Foto: StiansenstifelsenVis mer

Dag (67) gir bort milliardarv til dyrene

Eiendomsbaronen vil gi bort formuen sin på 1,8 milliarder kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Stiansen opplyser i en pressemelding at han har opprettet Dag S. Stiansens stiftelse, med formål å verne om dyrs interesser. Stiftelsen skal arve hele formuen når milliardæren og kona Trine går bort, og stiftelsen skal blant annet dele ut Stiansen-prisen til personer som har utmerket seg innenfor dyrevelferd.

Han har siden opprettelsen av testamentet sitt i 1986 hatt et ønske om å etablere en stiftelse. At nettopp dyr skal få nyte godt av hans livsverk, er ikke tilfeldig.

- Hvis man er snill med dyr og behandler dem med respekt, da får man lojalitet og kjærlighet tilbake. Den evnen er det ikke alle mennesker som har. Ingen av forsøkene på å lure meg er det dyr som står bak, sier Stiansen til Dagens Næringsliv.

På kort sikt skal siktelsen finansieres av kontantinnskudd og aksjer fra eiendomsselskapet Stiansen Eiendom. På lang sikt har ekteparet testamentert bort alle sine verdier til stiftelsen etter at arvingene får sin lovmessige del av arven.

- Dyrene har ingen egen stemme. De kan ikke si fra selv og er de svakeste. Noen må ta vare på de svakeste, det har jeg muligheten til å bidra til. Derfor skal stiftelsen støtte dyrenes interesse, sier Stiansen.

For å unngå innsigelser eller protester i ettertid når ekteparet går bort, har Stiansen blitt utredet hos psykiatere, og testamentet er bekreftet av advokater.

(NTB)