RYPETEPPE: Dette var bare noen av rypene Dag Tessem og kameraten kom over på tur. FOTO: Privat
RYPETEPPE: Dette var bare noen av rypene Dag Tessem og kameraten kom over på tur. FOTO: PrivatVis mer

Dag (70) var på jakt da han tok dette bildet: - Har aldri sett noe liknende før

Nei, det er ikke snø.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det var et spektakulært syn som møtte tromsøværingen Dag Tessem (70) og kameraten da de var på rypejakt tirsdag. I dalen foran dem lå det et stort hvitt teppe.

- På bildet kan det se ut som snø, men da ville det vært hvitt også på toppen og ikke bare nede i dalen. Det var rett og slett en overveldende mengde med ryper. De kom veldig overraskende på oss, sier Tessem til Dagbladet.

Det lille jaktlaget hadde gått rett på en flokk med vinterkledde ryper. De la fra seg børsa og tok opp kaffekoppen da de kom over det unike synet, skriver iTromsø som først omtalte saken.

UNIKT: Dag Tessem har aldri opplevd liknende tidligere. FOTO: Privat
UNIKT: Dag Tessem har aldri opplevd liknende tidligere. FOTO: Privat Vis mer

Den aktive pensjonisten er ingen storjeger, men har jaktet rype hele sitt voksne liv. Han forteller at han aldri har opplevd liknende før, og anslår det var mellom 2000 og 3000 fugler som befant seg rundt dem.

- På bildet ser man bare et lite utsnitt av alle rypene som var der. Det var som et teppe. Jeg har hørt at folk har kommet over liknende, men aldri opplevd det selv.

Nøt synet

Jaktlaget hadde allerede fylt dagens kvote på fem ryper og kunne konsentrere seg om å observere den enorme rypeflokken.

- Vi ble målløse da vi så rypene og satt oss ned og bare nøt synet, sier Tessem.

70-åringen forteller at han og jaktkameraten fra Oslo oppholdt seg i dalen i flere timer. Rypene fløy som tepper og suste flere ganger over hodet deres.

- Lydnivået var ikke så høyt, men det kom et sus i lufta når de fløy over oss. Det var en fantastisk fin lyd.

- Urettferdig jakt

FRYKTLØS: Thomas Mccullagh og hans jaktkamerater er ute og skyter på blink når en uredd hjort nærmer seg. De får seg en stor overraskelse når den tamme hjorten plutselig begynner å slikke på jegerens hånd og gevær. Video: Thomas Mccullagh Vis mer

Tessem vil ikke fortelle eksakt hvor har kom over den store rypeflokken. Ikke fordi han vil ha stedet for seg selv, men av hensyn til fuglene.

- Det ville blitt altfor lett, rett og slett urettferdig jakt. Rypene bør ha en sjanse de også og i denne situasjonen ville de stilt med veldig dårlige kort, konkluderer tromsøværingen.

Etter jaktturen la han ut bilde av rypene på Facebook, og det er mange som har latt seg imponere av den unike naturopplevelsen.