BRÅK: Dag Steinfeld, advokaten til SSB.sjef Christine Meyer, kom med krass kritikk av media etter pressekonferansen hos byrået fredag. Bakgrunnen for kritikken var de mange oppslagene torsdag om at Meyer kom til å gå av fredag. Det viste seg ikke å stemme. Video: NTB Scanpix Vis mer Vis mer

Dag Steinfeld beklager: - Ble like glefsende som ulveflokken som hadde omringet meg

Kom med krass kritikk av media forrige uke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Advokat Dag Steinfeld beklager i en kommentar på Facebook sitt utspill om pressekorpset forrige uke.

Se video av hans møte med pressen over!

Han bisto avtroppende SSB-sjef Christine Meyer under avgangen hennes. Det stormet rundt Meyer som var i konflikt med Siv Jensen (Frp) og finansdepartementet, men advokaten fikk også oppmerksomhet da han etter en pressekonferanse kom med krass kritikk mot media.

«Reaksjon: Den lite reflekterende «saueflokk» framsto raskt som en aggressiv, og glefsende «ulveflokk» mot Meyer og ikke mot Siv Jensens brønnpissende spinndoktorer som de hadde vært villig å løpe ærend til», skriver advokaten i en kommentar under et bilde tidligere TV Norge-sjef Harald Strømme delte på Facebook for to dager siden.

Han skriver videre:

«Slike flokker har jeg sett før uten å bli vettskremt. Min tabbe, som jeg også beklager, var at jeg lot meg omringe fysisk av ca. 30 stk. av dem som glefset, kommenterte og spurte i munnen på hverandre uten å ville høre på mine svar, hvoretter jeg dessverre alene og i en «noe» stresset situasjon i tre enkle men for arrogante og aggressive kommentarer, ble like lite «tenkende» som sauen og like glefsende som ulveflokken som hadde omringet meg. Det gjorde ikke situasjonen bedre.»

(Artikkelen fortsetter under sakslenka)

Advokaten påpeker i kommentaren at han er «i stand til å beklage det også ovenfor de som fikk kommentarene i den nevnte form!».

Avlyste møte

Det var fredag et avtalt møte mellom SSB-direktøren og finansministeren ble avlyst da hun ønsket å ha med seg advokaten inn på møtet. I forkant hadde det kommet spekulasjoner om at Meyer kom til å fratre sin stilling.

I videoen du kan se øverst i saken prøver Steinfeld å besvare en rekke journalister med spørsmål om hvorfor Meyer skulle ha med seg advokat på møtet.

Det viste seg og ikke stemme at Meyer skulle gå av den dagen, men etter helgas forhandlinger som sluttpakke, gikk Meyer av søndag kveld.

- Desinformere det norske folk

Etter beklagelsen skriver Steinfeld at han mener det er noe også media burde øve litt på:

«f.eks. når media som her samlet hadde latt seg benytte av Siv Jensens nevnte spinndoktorer til å desinformere det norske folk.»

Videre står det:

SPØRSMÅLENE HAGLER: Video fra da SSB-sjefen Christine Meyer skulle møte finansminister Siv Jensen. Video: NTB Scanpix Vis mer Vis mer

«Men nei, tvert imot. NRK, denne gangen alfa hannen i den desinformerende flokken, svarte med å kryssklippe hendelsen beskrevet over hvor alene mine kommentarer klippes ut og løsrevet fra den kontekst de sprang ut av. Men jeg burde vel forstått at slik ville skje og uansett holdt meg i skinnet så slik kryssklipping uansett ikke lar seg foreta. Vi lærer så lenge vi lever.»

Steinfeld er kjent med at Dagbladet gjengir kommentaren hans på Facebook. Han ønsker ikke å kommentere saken ytterligere.