Dag Terje Andersen: - Avstanden var for stor

Kan ikke si om dagens løsning vil bli endret.

FIKK INGEN ENDRING: Arbeids- og inkluderingsminister Dag Terje Andersen sier han hadde ønsket å få på plass et mer moderne pensjonssystem. Det får han ikke. Foto: Lise Åserud / SCANPIX
FIKK INGEN ENDRING: Arbeids- og inkluderingsminister Dag Terje Andersen sier han hadde ønsket å få på plass et mer moderne pensjonssystem. Det får han ikke. Foto: Lise Åserud / SCANPIXVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

Arbeids- og inkluderingsminister Dag Terje Andersen (Ap) ga etter for arbeidstaker- organisasjonene. - Avstanden var for stor, sier han.

Etter nattens mekling er det klart at ministeren har bøyd av, og arbeidstakerne i offentlig sektor har vunnet fram.

- Det vi ender med nå, er at pensjonsordningen som er kjent, blir videreført, og så blir det de forandringene som følger av stortingsvedtaket. Grunnen til at en kan ende opp sånn, er at det var for stor uenighet mellom partene om et nytt system, sier ministeren til NRK.

Andersen må dermed konstatere at ting blir som de har vært.

- Jeg hadde ønsket å få på plass et mer moderne pensjonssystem som tar mer hensyn til de mange deltidsarbeiderne som ikke tjener tjenestepensjon, og sørge for at de som jobber mer enn 30 år, kunne få tjent opp pensjon for alle årene de jobber, sier han.

Andersen kan imidlertid ikke si om løsningen som partene nå har kommet fram til er bærekraftig, eller om dagens løsning på nytt vil bli endret om kort tid.

- Det er umulig for meg å si, sier ministeren til NTB.

Han hevder samtidig at det faktum at vi nå er inne i et valgår, ikke var avgjørende for at han bøyde av.


(NTB)