- Dag Terje Andersen er feig

På tide å kreve mer av de uføretrygdede, mener Frp.

TUNG TREND: Arbeids- og inkluderingsdepartementet mener at økningen i uføretrygdede er en tung trend å vende. Her ved arbeids- og inkluderingsminister Dag Terje Andersen (Ap). Foto: SCANPIX
TUNG TREND: Arbeids- og inkluderingsdepartementet mener at økningen i uføretrygdede er en tung trend å vende. Her ved arbeids- og inkluderingsminister Dag Terje Andersen (Ap). Foto: SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): - Samfunnet har blitt mer og mer preget av en kravmentalitet hvor folk tenker at de kan få rettigheter uten å bidra. Det må det bli slutt på, sier Frps Christian Tybring-Gjedde til Dagbladet.no.

Han mener Arbeiderpartiet må finne tilbake til sitt gamle slagord «gjør din plikt — krev din rett».

- I stedet har man valgt slagord «alle skal med». Arbeids- og inkluderingsminister Dag Terje Andersen og resten av Arbeiderpartiet må bli tøffere, sier Tybring-Gjedde, som mener arbeidstakere må vise større fleksibilitet. Frp-politikeren mener Ap-ministeren vet hva han må gjøre, men at han ikke tør.

- Andersen er feig. Han vet at det er noe som må endres, men han tør ikke, sier Frp-politikeren.

8.000 nye uføreI dag skriver Dagbladet.no at professor i trygdemedisin ved Universitetet i Oslo, Bjørgulf Claussen, tror det kommer til å bli en dramatisk økning i uføre på grunn av finanskrisen.

I regjeringens budsjett for 2009 regner de med at det vil bli mellom 7.000 og 8.000 flere uføretrygdede før sommeren. Det vil i verste fall bety at over 343.800 mennesker vil gå på uføretrygd i Norge. Det er over 100.000 flere enn det bor i Bergen, som har 223 593 innbyggere. Claussen tror det kan bli enda flere.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer