Dagbla-lesernes dom: Jonas vant helt overlegent

Ap-leder Jonas Gahr Støre får over halvparten av stemmene i vår uhøytidelige leserundersøkelse.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ARENDAL (Dagbladet): De av Dagbladets lesere som hittil har deltatt i vår uhøytidelige avstemming etter partilederdebatten, er klare i sin tale:

I skrivende stund (klokka 23:55) har nær 2400 lesere gitt sin stemme, og Ap-leder Jonas Gahr Støre knuser sine partilederkolleger.

Over 50 prosent mener at Ap-lederen, som debuterte i partilederdebatten, var best.

Du kan fortsatt gi din stemme i boksen til høyre i saken.

LES OGSÅ: Slik mener Dagbladets kommentatorer at det gikk

- Veldig hyggelig - Det er aldri godt å si hvem seerne mener kom best fram i slike debatter, sier Erna Solberg til Dagbladet umiddelbart etter debatten.''

I et videointervju i denne saken forteller hun hvordan det er å diskutere med Jonas Gahr Støre, i motsetning til tidligere AP-leder Jens Stoltenberg.

- Mener Dagbladets lesere at jeg gjorde det best? Da må jeg nesten få takke Dagbladets lesere. Det var veldig hyggelig å høre, sier Støre.

Samling i bånn Dagbladets lesere mener finansminister Siv Jensen og statsminister Erna Solberg var jevngode. - Frp-lederen får 17 prosent av stemmene, og Høyre-lederen fpr 18 prosent. De to ligger dermed langt bak Ap-Støre.

Samtidig er det langt ned til de øvrige partilederne. KrF-leder Knut Arild Hareide får 5 prosent, det samme får SV-leder Audun Lysbakken. Talsperosn for MDG Rasmus Hansson, Sp-leder Trygve Slagsvold Vedum og Venstre-leder Trine Skei Grande kalrte ikke fenge de av Dagbladets lesere som i kveld fulgte partilederdebatten.

Hett om skatt Debattantene rasket over en rekke teamer, men det var først da skatt kom opp, at det ble temperatur.

- Du siterer meg feil, og du vet det, smalt Støre til Frp-leder Siv Jensen, etter at finansministeren sa at Støre og Ap setter tusenvis av arbeidsplasser i fare når Ap nylig har tatt til orde for at mer olje bør bli liggende.

Da hadde Støre harsellert med sakene regjeringen la fra i vår, som segway og lavere avgifter på bilmotorer. Da han ble utfordret på Aps skattepolitikk, sa han at det ikke er noen automatikk i at Ap setter opp disse avgiftene dersom de får makt.

DEBUTANT VANT: Etter kveldens partilederdebatt, har Dagbladets lesere stemt over hvem de synes var best. Ap-leder Jonas Gahr Støre vant suverent, langt foran Frp-leder Siv Jensen og Høyre-leder Erna Solberg. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet0
DEBUTANT VANT: Etter kveldens partilederdebatt, har Dagbladets lesere stemt over hvem de synes var best. Ap-leder Jonas Gahr Støre vant suverent, langt foran Frp-leder Siv Jensen og Høyre-leder Erna Solberg. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet0 Vis mer

Jensen brukte Aps egen retorikk, skattelette mot velferd, mot Støre, og hevdet at regjeringen har skapt mer velferd.

Lærerstreiken Partilederdebatten er høydepunktet også under årets Arendalsuka, som er inne i sitt tredje år. Det var nok likevel litt lavere skuldre hos partilederne i år, kontra fjoråret debatt under Arendalsuka som var startskuddet for valgkampinnspurten før stortingsvalget.

Første del av duellen mellom statsminister Erna Solberg (H) og utfordreren Ap-leder Jonas Gahr Støre dreiede seg om skolen og den aktuelle lærerstreiken.

I kveld ble det klart at KS og Utdanningsforbundet har forlatt forhandligsbordet uten å bli enige. Støre oppfordret Solberg til å bli enige om et skoleforlik.

- I Finland hører vi at det er samlet politisk støtte til lærerne. Vi er enige om mye, nå bør vi samle oss om et kvalitetsforlik. Da må dere legge privatiseringen bort. Det vil skape strid og polarisering, sa Støre.

- Jeg er ikke forbauset over at du snakker om at Aps politikk, men dere gjennomfører ikke skolepolitikk når dere har makt. Vi har en ambisjon om at i 2030 skal læreryrket være det mest attraktive, sa Solberg.

STILLE FØR STORMEN: Det blir vanligvis en streng tone mellom Frp-leder Siv Jensen og Ap-leder Jonas Gahr Støre når de møtes til debatt. Backstage her i Arendal bare kort tid før kveldens partilederdebatt, er det imidlertid en god tone mellom de to kamphanene. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
STILLE FØR STORMEN: Det blir vanligvis en streng tone mellom Frp-leder Siv Jensen og Ap-leder Jonas Gahr Støre når de møtes til debatt. Backstage her i Arendal bare kort tid før kveldens partilederdebatt, er det imidlertid en god tone mellom de to kamphanene. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer