Dagblad-direktør ny toppsjef i Stavanger Aftenblad

Prosjektdirektør Jens Barland (33) i Dagbladet er blitt ny toppsjef i Stavanger Aftenblad etter Thor Bjarne Bore. Klokka 09 i dag ble den offentlig ukjente Dagblad-medarbeideren presentert for staben i Norges sjette største avis.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tobarnsfaren Jens Barland har aldri vært nevnt blant spekulasjonene om hvem som skulle bli den nye publisheren i den prestisjefylte vestlandsavisa. Han er et ubeskrevet blad utad i journalistisk sammenheng, men er kjent i presseorganisasjonene fra sitt arbeid i journalistlaget og redaktørforeningen, og fra sitt arbeid som prosjektredaktør i Dagbladet.

Slutter ved nyttår?

Det er ikke avklart når Jens vil tiltre kombinertstillingen som sjefredaktør og administrerende direktør, men han sier selv til Dagbladets internavis :innsiden i dag at han regner med å være ute av Dagblad-huset 'innen nyttår'.

Aftenbladets nåværende publisher, Thor Bjarne Bore, går av ved nyttårsskiftet, men Barland regner ikke med at han tiltrer før en tid etter det.

Nyhetsredaktøren sa opp

Jakten på ny toppsjef i Stavanger-avisa har pågått siden Bore i fjor bekjentgjorde at han ville gå av ved årtusenskiftet, og har forårsaket stor uro innad.

Søknadsfristen gikk ut så tidlig som i februar, og i august sa avisas nyhetsredaktør Sven Egil Omdal opp sin stilling for å bli skrivende journalist fra nyttår etter at han i juni trakk sin redaktørsøknad:

- Det er fire måneder siden søknadsfristen gikk ut, og jeg er åpenbart ikke en sterk nok søker for dem, sa Omdal til Aftenbladet i juni.

Velkommen

I helgen har klubbene i Aftenbladet blitt forelagt avisstyrets innstilling og avgitt sine uttalelser om ansettelsen der de ønsker den nye sjefen velkommen, skriver Dagbladets internavis.

Spennende

- En av de mest spennende og utfordrende lederstillinger i norsk presse.

Slik beskriver 33-åringen sin nye jobb.

Aftenbladets opplag var i 1998 på 72 627 med en økning på 990 fra året før, og er landets sjette største avis (Aftenpostens aftennumer ikke medregnet). Det er kjent at avisa strir med å holde annonseinntektene.

NY TOPPSJEF: Jens Barland forlater Dagblad-huset til fordel for sjefsjobb i Stavanger Aftenblad.