Dagblad-forlag gir ut Al Gores nye bok

Versal forlag jubler over årets fredspris.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - Her er stemningen høy, vi gleder oss både på egne og på Al Gores vegne, sier Lars Røtterud, sjef for Versal forlag.

Versal forlag, som eies av Berner-Gruppen (Dagbladet), gav i april i år ut Al Gores bok på norsk: «En ubehagelig sannhet».

Boka er solgt i ca. 10 000 eksemplarer, men Røtterud regner med fornyet interesse etter at forfatteren er blitt Nobels fredsprisvinner. Det forberedes derfor et nytt opplag så fort som mulig.

Skal feire

Forlagssjefen er i disse dager på den store årlige bokmessa i Franfurt, og skal i kveld feire fredsprisen i en middag som Al Gores amerikanske forlag Rodale har invitert til. Der er flere forleggere tilstede, samt den kjente amerikanske agenten Andrew Wyllie.

Imponerende kunnskap

- Al Gore er en flott person som det var veldig artig å få møte. Han var imponerende godt oppdatert om norsk klimapolitikk - en person med ekte engasjement, sier Røtterud. Han møtte Al Gore i forbindelse med lanseringen av boka og hans norgesbesøk i vår.

Ny bok om løsninger

PÅ NORGESBESØK: I april i år ble Al Gores bok "En ubehagelig sannhet" lansert i Norge av Versal Forlag. Fra venstre redaktør av boka Frode Bentsrud, Al Gore og forlagssjef Lars Røtterud.
PÅ NORGESBESØK: I april i år ble Al Gores bok "En ubehagelig sannhet" lansert i Norge av Versal Forlag. Fra venstre redaktør av boka Frode Bentsrud, Al Gore og forlagssjef Lars Røtterud. Vis mer

Nå planlegger Røtterud en ny Gore-utgivelse. Fredsprisvinneren kommer med en oppfølger av «En ubehagelig sannhet»:

Denne har arbeidstitelen «Solutions» - løsninger.

- Den norske titelen er ikke bestemt ennå, men vi skal definitivt gi ut Gores bok med forslag til løsninger på klimaproblemet. Det blir i 2008, sier Røtterud til Dagbladet.no.