Dagblad-leserne: Jens vant

Uenig? Gi din stemme her.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ARENDAL (Dagbladet): De av Dagbladets lesere som hittil har deltatt i vår uhøytidelige avstemming etter partilederdebatten, er klare i sin tale: Statsminister Jens Stoltenberg (Ap) kom seirende ut at kveldens partilederledebatt.

I skrivende stund (klokka 23:20) har godt over 15 000 lesere gitt sin stemme, og hele 48 prosent mener Stoltenberg var best.

Bare 23 prosent mener Høyres statsminister kandidat, Erna Solberg, var kveldens debatt-vinner.

- Det var hyggelig! Jeg syns det var en frisk og oppklarende debatt, og det er viktig i denne valgkampen, sier Stoltenberg til Dagbladet etter debatten.

NRK-debatten i kveld var delt inn i tre deler, der alle partilederne møttes først.Debatten åpnet friskt om formuesskatt, og en fersk rapport fikk mye oppmerksomhet. For i dag skriver NRK om rapporten som viser at formuesskatten ikke skaper så store problemer for norske bedrifter som Høyre og Fremskrittspartiet hevder. Det blir slått fast i en fersk masteroppgave ved Norges Handelshøyskole.

Erna Solberg er derimot uenig, og er klar på at tilbakemeldingen hun og partifellene får på bedriftsbesøk er at formuesskatten tynger.

Deretter ble Jens Stoltenberg (Ap) og Erna Solberg (H) stilt overfor hverandre i en ren statsministerduell, før studioet igjen ble rigget om.

 Til sist var det blokkene som skulle debattere: Ap, SV og Sp på én siden, Høyre, Frp, KrF og Venstre på motsatt.

Hvem mener du var best? Er du enig med resultatet så langt? Gi din stemme, og diskutér videre i kommentarfeltet.

JENS vs. ERNA: MIndt under partilederdebatten ble det rigget om til en kort statsministerduell mellom Stoltenerg og Solberg. Foto: Sondre Steen Holvik / Dagbladet
JENS vs. ERNA: MIndt under partilederdebatten ble det rigget om til en kort statsministerduell mellom Stoltenerg og Solberg. Foto: Sondre Steen Holvik / Dagbladet Vis mer