Dagblad-tips etterforskes

Politiet har fokus på en gjeng av ukjent etnisk opprinnelse. Et anonymt tips som Dagbladet har mottatt, er blant materialet som etterforskerne nå prioriterer i jakten på den som forvoldte Inger Sunds død.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I tipset, levert anonymt i brevs form til Dagbladet, rettes søkelyset mot en gjeng eller liga av nordafrikansk opprinnelse - kanskje marokkanere. Tipseren informerer om hvor gjengen vanligvis holder til i Oslo sentrum - og hvilke biler de benytter.

«Har kjørt etter henne»

Ifølge tipset skal gjengen tidligere ha ranet en 90 år gammel dame i Storgata, like i nærheten av bingoen M16. Tipseren forteller hvordan gjengen går fram og at de har vært mye på M16 :

Brevet rett på sak:

«De har kjørt etter taxien da hun (Inger Sund, red.anm.) dro hjem til Sognsveien 4.»

- Interessant

Politiavdelingssjef Finn Abrahamsen mener tipset er ett av mange interessante spor:

- Det er referanser i brevet som dessverre ikke lar seg sjekke så lett. Men sammenholdt med andre tips og annen informasjon kan det hjelpe oss.

- Det antydes at gjengen eller ligaen er av nordafrikansk opprinnelse?

- I bingomiljøet vanker folk med ulik etnisk bakgrunn. Det blir bare spekulasjoner.

- Hvor står saken nå?

- Vi står ikke foran noe gjennombrudd. Vitne etter vitne blir avhørt. Vi har ingen mistenkte.

60- 70 til stede

Abrahamsen sier til Dagbladet at politiet har dannet seg et bilde av hvem som var i bingolokalet den skjebnesvangre fredagskvelden for tre uker siden:

- 60- 70 personer var til stede, og vi har kartlagt de fleste. Også andre bingokvelder kan være interessante. Observasjoner av personer med klengete atferd i bingolokalet kan være av stor viktighet. Vi ser ikke bort fra at personer på denne måten kan ha skaffet seg kunnskap om folks spillevaner, sier Abrahamsen.

LETER ETTER BINGO-GJENG: Politiet gransker nå et anonymt tips om en gjeng som skal ha overvåket dette bingolokalet i Oslo sentrum. Tipser hevder at gjengen skygget Inger Sund like før hun ble drept.