Arkivfoto: Torbjørn Grønning  / Dagbladet
Arkivfoto: Torbjørn Grønning / DagbladetVis mer

Dagbladet beklager overfor Jon Gelius

Ingress

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagbladet hadde fredag 5.juni et oppslag om en pågående privatrettslig tvist mellom Jon Gelius og hans nabo.

Artikkelen tok utgangspunkt i et Facebook-innlegg av en PR-rådgiver som selv ikke var involvert i tvisten, inneholdende sterke anklager mot og karakteristikker av Jon Gelius. Deler av dette ble gjengitt i Dagbladets oppslag.
Dagbladet har forståelse for at Gelius opplevde oppslaget som belastende. Flere av de påstander som fremkommer mot Gelius er udokumenterte og bestrides på det sterkeste av Gelius, og Dagbladet beklager at disse kom på trykk uten at Gelius fikk anledning til å forsvare seg.
I artikkelen ble også motparten i nabotvisten intervjuet. Dagbladet beklager at dette ikke ble opplyst overfor Jon Gelius og hans advokat, slik at Gelius fikk anledning til å tilbakevise og imøtegå også de påstander som naboen fremsatte.
Dagbladet ønsker å presisere at den omtalte nabotvisten omhandler Jon Gelius som privatperson, og har ingen ting å gjøre med hans virke som journalist og nyhetsanker i NRK. Dagbladet beklager de belastninger vårt oppslag har påført Jon Gelius og erkjenner at vi ikke skulle ha publisert artikkelen i den form den fikk.