Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dagbladet beklager

Dagbladet publiserte 30. juni 2018 en artikkel om eks-leiesoldat og pengeinnkrever Espen Lee. Artikkelen inneholder opplysninger som ikke er korrekte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagbladet publiserte 30. juni 2018 en artikkel om Espen Lees dramatiske flukt fra IRA. I artikkelen står det påstander om at det var tidligere statssekretær Oddmund Hammerstad som «outet» Espen Lee, mens pengeinnkreveren var i møte med IRA. Årstallet som oppgis i artikkelen om at kontakten mellom Espen Lee og IRA skulle ha skjedd i 1993, er heller ikke riktig.

- Jeg fortalte på Stortinget om Espen Lee og hans oppdrag for E-tjenesten i 1997, under høringene om Lund-kommisjonen, sier Oddmund Hammerstad til Dagbladet.

Espen Lee sier til Dagbladet at han husker situasjonen på begynnelsen av 90-tallet annerledes:

- Jeg var på oppdrag for britiske MI5, formidlet av den norske av den norske E-tjenesten i Belfast. Mitt oppdrag var å finne ut hvordan IRA hadde fått tak i norske militære våpen, og brukt våpnene i terrorangrep. Mens jeg satt i samtaler med IRA, ble jeg oppringt av journalist i VG som fortalte at jeg var «outet» på Stortinget, sier Espen Lee til Dagbladet.

- Jeg har hele tiden trodd at det var statssekretæren som hadde «outet» meg. Hvis det er feil, er det beklagelig. Jeg er helt sikker på at journalisten fortalte at jeg var blåst, og at navnet mitt var kjent på Stortinget. Det var derfor jeg flyktet fra Belfast, sier Espen Lee.

Dagbladet kan ikke verifisere påstandene i saken. Dagbladet beklager at vi har publisert opplysninger som ikke er korrekte.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media