Dagbladet beklager

Foto: Berit Roald / NTB
Foto: Berit Roald / NTB Vis mer

Fredag 5. november publiserte Dagbladet artikkelen «Slo vaksine-alarm: Ble ikke hørt», og fredag 12. november oppfølgeren «SMS-bønn om vaksiner: - En skandale». Artiklene omhandler et forslag fra utdanningsdirektør Marte Gerhardsen i august om umiddelbart å vaksinere Oslos 17 000 elever i videregående skole. Forslaget ble formidlet til byråd for oppvekst og kunnskap, Inga Marte Thorkildsen, via SMS.

Artiklene kan gi inntrykk av at Thorkildsen aldri besvarte henvendelsen fra Gerhardsen. I den ene artikkelen kan det gis inntrykk av at årsaken til at henvendelsen ikke ble besvart, er et dårlig forhold mellom byråden og utdanningsdirektøren.

Det er imidlertid ikke riktig at henvendelsen ikke ble besvart. Derimot var det dialog mellom partene om henvendelsen i etterkant av smsen, og den ble håndtert av kommunaldirektør og byrådsavdelingen for helse, som satt med det formelle ansvaret, ifølge Thorkildsen. Skolebyråden tilbød seg på sin side å stille helsesykepleiere til disposisjon, og det ble i samarbeid med utdanningsetaten tatt avgjørelse om strengere regler for negativ test før oppmøte for Oslo-skolen, enn for resten av landet. Da artiklene ble publisert hadde Inga Marte Thorkildsen gått av som byråd.

Dagbladet beklager at Thorkildsen ikke ble kontaktet i forbindelse med artiklene, og at det gjennom artiklene kan se ut som om henvendelsen fra utdanningsdirektøren ikke ble behandlet.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer