DAGBLADET BEKLAGER

Dagbladet beklager at avisa ikke på et tidligere tidspunkt klarte å forhindre at grove og krenkende meldinger om Hans Gaarder ble liggende ute på Facebook-siden vår.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Mandag 12. april 2021 publiserte Dagbladet.no og Dagbladets papiravis en kommentarartikkel om coronasmitte blant vaksinemotstandere på Gran.

I saken ble også Hans Gaarder, som var sentral i dette miljøet, omtalt. Hans Gaarder døde 6. april 2021.

Kommentarartikkelen om Hans Gaarder og miljøet på Gran ble samtidig publisert på to av Dagbladets kontoer på Facebook. Under kommentarfeltet på artikkelen som ble lagt ut på Facebook, ble det publisert grove og krenkende kommentarer om Hans Gaarder fra enkeltpersoner. Disse meldingene ble etter hvert slettet av Dagbladets moderatorer. Etter tre døgn ble hele artikkelen fjernet fra begge Dagbladets Facebook-kontoer.

Dagbladet beklager at avisa ikke på et tidligere tidspunkt klarte å forhindre at disse meldingene ble liggende ute på Facebook-siden vår. Dagbladet ønsker å være til stede på sosiale medier som Facebook, og vi ønsker at journalistikken vår skal bli debattert. Men vi kan ikke ha innlegg som bryter med våre presseetiske retningslinjer knyttet til vårt innhold under våre kontoer.

For å minske risikoen for at hendelser som denne skal skje igjen, har Dagbladet hentet inn bistand fra profesjonelle moderatorer. De skal, sammen med redaksjonen, arbeide for å sikre tilstrekkelig moderering løpende i kommentarfeltene på Dagbladets Facebook-kontoer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer