Dagbladet beklager

I artikkelen om Kjetil Dyngeland begikk vi en feil.

STO FRAM: Brannmester Kjetil Dyngeland sto tirsdag fram i Dagbladet Pluss om forholdene slik han opplever dem på jobb. I artikkelen burde vi ha snakket med hovedvernombudet. Det beklager Dagbladet. Foto: Carina Johansen / Dagbladet
STO FRAM: Brannmester Kjetil Dyngeland sto tirsdag fram i Dagbladet Pluss om forholdene slik han opplever dem på jobb. I artikkelen burde vi ha snakket med hovedvernombudet. Det beklager Dagbladet. Foto: Carina Johansen / Dagbladet Vis mer

I Dagbladet Pluss-artikkelen Varsler står fram: - Arbeidsplassen vår er ødelagt, publisert på nett 23. august og i avisa 24. august, burde vi ha snakket med hovedverneombudet (HVO) i Rogaland brann og redning IKS.

I artikkelen, der brannmester Kjetil Dyngeland hevder at arbeidsmiljøet er ødelagt av dårlig ledelse, siterte vi blant annet fra en intern e-post sendt fra Dyngeland til styreleder Ida Gjerseth.

I den opprinnelige artikkelen - og slik den fortsatt står i avisa - skrev vi:

«Nå er det snart 6 måneder siden varslet ble sendt inn. Jeg som varsler har ikke hørt noe siden jeg selv blei varslet på av HVO», skriver han og viser til at han selv skal ha mottatt et mot-varsel etter å ha konfrontert hovedverneombudet (HVO).

Dagbladet har snakket med hovedverneombudet, som er uenig i påstanden om mot-varsel i artikkelen.

Hovedverneombudet i Rogaland brann og redning IKS hevder at han aldri har levert et mot-varsel mot Kjetil Dyngeland.

- Det er direkte feil, og jeg har skriftlig dokumentasjon på dette, sier hovedverneombudet, stikk i strid med hva Dyngeland mener.

Styreleder Ida Gjerseth ble forelagt påstandene i forkant av publisering, men det ble ikke hovedverneombudet. Det beklager vi.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer