Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Dagbladet betalte meg

Munch-tiltalt sier han fikk 5000 kroner.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I dag forklarte den tiltalte Østfold-mannen seg i Munch-rettssaken. Påtalemyndighetens sak er i stor grad bygd opp rundt hans tidligere forklaringer. 38-åringen har samarbeidet med politiet helt fra ransdagen, samtidig mener politiet at han i etterkant av ranet var involvert i forhandlinger om salg av kunstverkene.

Da Dagbladet skrev om ranet i 2004, var 38-åringen en av avisas kilder. Østfold-mannen mener han fikk penger av Dagbladet for å uttale seg om Munch-ranet.

- Jeg fikk 5000 kroner og ble lovet noe mer senere. Men i mellomtida ble jeg arrestert på grunn av den reportasjen han (Dagbladet-journalisten, red.anm) skrev, så det ble ikke noe mer av det, sa 38-åringen i retten i dag, og la til:

- Pengene gikk rett inn på kontoen til min kone.

Dagbladet-redaktør Lars Helle sier dette:

- Generelt betaler ikke vi for opplysninger, men vi honorerer tips. Hvem som tipser oss kan vi selvsagt ikke si noe om da vi er inne på kjernen av kildevernsproblematikken.

38-åringens telefon ble avlyttet av politiet, og aktor Nybøe vil spille av samtalene mellom 38-åringen og den daværende Dagbladet-journalisten i retten. Dette protesterer Dagbladet mot.

- En slik avspilling vil være et grovt inngrep i kildevernet, sier redaktør Lars Helle til Dagbladet.no.

Om retten får høre de to samtalene, den ene er 47 minutter lang, avgjøres i morgen klokka 12.

Løgn

38-åringen innrømmet å ha løyet for Dagbladet-journalisten.

- Det skjedde titt og ofte, sa han.

- Hva har du sagt som ikke er sant da, spurte aktor Nybøe.

- At Petter Tharaldsen hentet bilen (som ble brukt i ranet, red. anm) fra meg. Det er feil. Jeg sa det for å late som hadde bedre kunnskaper og bedre kontakter enn det jeg egentlig hadde. Det var litt moro å se sine egne setninger på trykk, svarte 38-åringen.

I retten i dag sa han at det var en ukjent østeuropeer som hentet bilen på vegne av tiltalte Bjørn Hoen, som er den personen 38-åringen sier han solgte ransbilen til.

- Men jeg sa som en forutsetning at den ikke skulle brukes til ran.

 Politiet derimot mener at mannen viste at han skaffet bilen til Munch-ranet.

MADONNA
SKRIK

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!