- Dagbladet er ikke i stand til å kåre beste leserkommentar!

Men vi gjør det likevel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Sjekk ut www.dagbladet.no/debatt/

(Dagbladet.no): Etter at vi lanserte våre nye debattsider og åpnet for muligheten til å skrive leserkommentar, har flere titalls lesere skrevet kommentarer og startet debatter på Dagbladet.no. 

Mange av disse har vi plassert på forsidene våre, med svært aktive debatter som resultat. Vi har kjempetrøkk i kommentarfeltene på artikler, og mange tusen publiserte innlegg hver dag.

Vi kårer også tre vinnere som vi mener skriver de beste leserkommentarene på dagbladet.no i løpet av august. Vinnerne får et bibliotek bestående av de 25 beste norske romanene og novellene Dagbladet kåret i fjor.

Skriv din leserkommentar her

.

- Ikke kvalifisert

Men allerede før leserne rakk å sende inn bidrag til konkurransen, startet en debatt i god og hissig dagbladet.no-tradisjon:

- Fantastisk! I beste dagbladet-stil skal de kåre den beste kommentaren i den offentlige debatten, skriver Mr E med dårlig skjult sarkasme.

START KRANGLENE DINE PÅ DAGBLADET.NO! Disse jentene røk uklar i Champions League finalen for kvinner i London, mellom Arsenal og Umeå. Foto: Daniel Sannum Lauten
START KRANGLENE DINE PÅ DAGBLADET.NO! Disse jentene røk uklar i Champions League finalen for kvinner i London, mellom Arsenal og Umeå. Foto: Daniel Sannum Lauten Vis mer

Flere i debattfeltet på saken om konkurransen kritiserer oss for å bruke våre egne kommentatorer og redaktører som jury. De mener det er leserne som bør avgjøre hvem som er best.

Nye medier

Innvendingen er spennende. Den griper rett inn i debatten om hva nettet gjør med mediene. Om leserne er blitt brukere eller deltakere i medienes forsøk på å beskrive virkeligheten.

Om forsøkene på flokkarbeid (crowdsourcing) fører til større innsikt, eller til forflating.

Om nettet styrker demokratiet eller de høyrøstede ødelegger debatten. Om utrente skribenter kan bidra på lik linje med trente.

Vi mener Dagblad-ansatte som har jobbet med å vurdere tekst i mange år er godt kvalifisert til å kåre en vinner. Men vi lytter absolutt - det kan godt tenkes neste konkurranse bør være annerledes. 

Uenighet har verdi

Redaksjonens bruk av stjerner i kommentarfeltene etter artikler er også omdiskutert, viser det seg. Hensikten er å oppmuntre debattdeltakere som anstrenger seg for å argumentere og bringe fram nye opplysninger. Flere mener likevel at stjernene misbrukes, og «Overkill» har foreslått at de ihvertfall må begrunnes hver gang.

Det er faktisk et godt forslag.

For oss er allerede nå et mål nådd: Det er akkurat dette som er debatt.

Det er diskusjon vi vil ha, enten det handler om hemmelige bankkonti, nettsjargong, integrering, Dagbladets konkurranser, mannsroller eller sport.

Vi ønsker rett og slett at leserne skal være med på å sette dagsorden.


Skriv din leserkommentar her
.