Dagbladet erfarer: Får lønn fra Ap i et halvår etter jobbslutt

Hans Kristian Amundsen slutter i dag, men skal få utbetalt i underkant av en halv million fra Ap i seks måneder. Partiet vil ikke kommentere sluttavtalen, og kaller det en «personalsak».

SLUTTET: Samarbeidsproblemer med partisekretær Kjersti Stenseng skal ha vært en av grunnene til at rådgiver og  sekretariatsleder Hans Kristian Amundsen valgte å slutte i Ap. Her er han på Arbeiderpartiets valgvake i Folkets Hus i Oslo.
Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
SLUTTET: Samarbeidsproblemer med partisekretær Kjersti Stenseng skal ha vært en av grunnene til at rådgiver og sekretariatsleder Hans Kristian Amundsen valgte å slutte i Ap. Her er han på Arbeiderpartiets valgvake i Folkets Hus i Oslo. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I går ble det kjent at Aps sekreteriatsleder Hans Kristian Amundsen har sagt opp sin stilling med virkning fra mandag.

I et innlegg på nordnorsk debatt forklarer finnmarkingen at samarbeidsproblemer med partisekretær Kjersti Stenseng gjør at han nå ser seg nødt til å slutte.

Det betyr ikke at lønnsutbetalingene fra partiet stopper.

Ap-toppen vil nemlig fortsatt få lønn i seks måneder framover, etter det Dagbladet erfarer.

Tre måneder av dette skal være etterlønn. I tillegg kommer lønn i den tre måneder lange oppsigelsestida, hvor Amundsen ikke skal jobbe i det hele tatt.

Altså vil partiet betale den tidligere presseveteranen i underkant av en halv million kroner til sammen i månedene framover, får Dagbladet opplyst.

Uklart om lønn

Amundsen skal nemlig ha samme lønnsnivå som stortingsrepresentantene, som i dag får drøyt 928 000 kroner i årslønn.

Overfor Dagbladet vil ikke Amundsen si annet om etterlønna si enn at han «ikke har fått noe annet enn andre som har sluttet».

–Må nesten henvise deg til Snorre Wikstrøm, som leder sekreteriatet på Stortinget. Jeg har slutta!, skriver Amundsen i en sms til Dagbladet.

Da Ap-toppen fikk jobb i partiet i 2013, omtalte blant annet NRK Amundsens millionlønn, som den gang var vesentlig høyere enn stortingsrepresentantenes lønn.

Amundsen har imidlertid gått ned i lønn fra 1.01.2017.

Da opphørte et lønnstillegg på 300 000 kroner fra partikontoret, bekrefter assisterende generalsekretær Kristine N. Kallset i Ap overfor Dagbladet.

Gikk ned i lønn

Det skjedde uten at at Amundsen ble kompensert, bekrefter Amundsens erstatter Snorre Wikstrøm, som ble konstituert i jobben som sekreteriatsleder for Arbeiderpartiet på Stortinget mandag.

–Det er riktig at han ikke ble kompensert fra stortingsgruppa, og dermed gikk ned i lønn, sier Wikstrøm til Dagbladet.

I likhet med Amundsen, vil heller ikke Wikstrøm gå inn på detaljene i sluttavtalen med finnmarkingen.

–Det er en personalsak, så det svarer vi ikke på. Det har vi heller ikke gjort når andre personer i stortingsgruppa har slutta, sier Wikstrøm til Dagbladet.

–Er det ikke det offentlige som betaler lønna til sekreteriatslederen?

–Jo, den viktigste inntekten til stortingsgruppa er støtte fra staten, men det er slik vi har valgt å gjøre det, av personalmessige årsaker, sier Wikstrøm.

Informert på allmøte

De rundt 40 ansatte i Aps stortingsgruppe ble mandag morgen informert om Amundsens avgang i et allmøte.

Wikstrøm beskriver stemninga blant de ansatte som god etter møtet mandag.

– Jeg synes det er god stemning hos de ansatte. Her er det mange som er innstilt på å gjøre en politisk innsats for Ap, og det vil de få mange muligheter til framover, sier han.

Wikstrøm er inntil videre konstituert, og det er uklart hvor lenge han blir sittende.

–Jeg synes det er en spennende oppgave, og det er klart at partiet har vært gjennom et tøff tid, men nå tror jeg vi er mange ansatte som er innstilt på å drive kraftfull opposisjonspolitikk framover, sier Wikstrøm.