Lan Marie Berg

Dagbladet erfarer: MDG-Lan felles

Ifølge dokumenter Dagbladet har tilgang til, vil mistillitsforslaget mot MDG-topp Lan Marie Berg bli votert over i bystyret. Få timer før voteringen ligger alt an til at Berg er ferdig i Oslo-politikken.

SE NÅ: I dag skal det stemmes for mistillitsforslaget mot miljøbyråd Lan Marie Berg. Dersom det blir flertall for dette, kan det hende at hele byrådet må gå. Video: Dagbladet / Oslo kommune / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Lan Marie Bergs skjebne avgjøres i bystyremøte klokka 12.00 i dag. Samtlige opposisjonspartier i Oslo - Frp, Høyre, Venstre, KrF og Rødt - har varslet at de ikke lenger har tillit til miljø- og samferdselsbyråden.

Bakgrunnen for mistilliten mot Berg er milliardsmellen på byggingen av ny reservevannforsyning til hovedstaden. Regningen er allerede fem milliarder høyere enn først antatt, og bystyret ante ingenting før i mai.

Lan Marie Berg har hele tiden framholdt at hun har gjort jobben sin både når det gjelder styringen av prosjektet og når det gjelder å informere bystyret.

Bystyret har nå kalt inn til pressekonferanse klokka 13.15, midtveis i bystyre-møtet.

Snakker ikke med Raymond

Ifølge dokumenter som i går ble sendt til gruppelederne i bystyret om dagens forretningsorden, betyr dette at mistillitsforslaget kommer til behandling.

Det er dermed ingenting som tyder på at Lan Marie Berg trekker seg i forkant av bystyremøtet, eller at Rødt har latt seg presse av byrådsleder Raymond Johansen (Ap) til ikke å stemme for mistillitsforslaget.

«Dersom spørsmålet om mistillit finner sin avklaring før møtet starter, antar sekretariatet at saken om mistillit trekkes. Da går vi videre med spørretime og de andre sakene som vanlig, og møtet med pressen avlyses», heter det i brevet til gruppelederne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer