Dagbladet fikk prestisjepris

De endret nasjonalsporten. De kom med avsløring etter avsløring. I kveld ble de hedret med Den store journalistprisen!

VANT PRIS: John Rasmussen, Torgeir Krokfjord, Bernt Jakob Oksnes og Siri Gedde Dahl hedret med Den store journalistprisen for «Glidens pris». Video: Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dagbladets gravegruppe er under Nordiske Mediedager tildelt Den store journalistprisen for sine avsløringer rundt bruk av fluor for å oppnå stadig bedre resultater i skisporet. Avsløringene førte til slutt til at FIS nedla forbud mot bruk av fluor i alle skirenn.

I mange måneder jobbet John Rasmussen, Torgeir P. Krokfjord, Bernt Jakob Oksnes og Siri Gedde-Dahl med prosjektet Glidens Pris. Det startet høsten 2019 med den tragiske historien «Mamma skal dø», om trebarnsmora Toril Stokkebø, som døde av en sjelden form for nyrekreft i 2017.

Gjennom en rekke artikler publisert høsten 2019 dokumenterte Dagbladet sammenhengen mellom fluorsmøring og utvikling av alvorlig sykdom, både hos profesjonelle og amatør-smørere.

Prisen deles ut årlig i regi av Norsk Presseforbund og er på 100 000 kroner. Bak prisen står Norsk Journalistlag, Norsk Redaktørforening, Mediebedriftenes Landsforening, NRK, TV 2 og Fagpressen.

-Journalistikk på sitt beste

- Dette er avslørende journalistikk som stopper forgiftning av mennesker, og dermed hindrer at flere dør, sier juryleder Finn E. Vågå.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer