Dagbladet gratulerer med ny ekteskapslov

Endelig er det slutt på diskrimineringen av homofil kjærlighet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I DAG SØRGER Stortinget for at Norge blir det sjette landet i verden som innfører felles ekteskapslov. Den nye loven sikrer juridisk trygghet og like rettigheter også for kjærlighet mellom personer av samme kjønn. 

Barn av homofile sikres nå de samme rettighetene og den samme forutsigbarhet som alle andre norske barn. Homofile kan bli vurdert som adoptivforeldre og lesbiske får mulighet til å få assistert befruktning i Norge.

DEN GAMLE ekteskapsloven var diskriminerende. Nå blir loven lik for alle. Det blir ordnede forhold. Det er grunn til å juble, flagge og drikke minst tre glass champagne.

Loven er spesiell også fordi den var det eneste punktet i Soria-Moria-erklæringen der Senterpartiet var fristilt, og det var dermed ikke opplagt at det skulle bli flertall. Arbeidet med å få loven igjennom har vært preget av effektive tverrpolitiske allianser, godt strategiarbeid og mange samtaler med enkelte stortingsrepresentanter.

Onsdag 6. august er det 15 år siden partnerskapsloven trådte i kraft. Den var også en milepæl. Både partnerskapsloven og felles ekteskapslov er kjempet fram av homofile politikere, homoorganisasjonene og ikke minst av modige enkeltmennesker.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer