Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dagbladet hjalp Rachid til jobb

Torsdag fortalte Dagbladet historien om ingeniøren Rachid som har søkt 80 jobber uten å få napp. Responsen lot ikke vente på seg. Dagen etter var avtalen med et Tønsberg-firma i boks.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Nå er jeg lettet, utbrøt Rachid da vi kontaktet ham. Da hadde norsk-marokkaneren nettopp avsluttet det første møtet med sin kommende arbeidsgiver.

Etter at Rachid fortalte sin historie i Dagbladet torsdag, har han fått flere henvendelser. De fleste fra folk som ville uttrykke sympati.

- Jeg har blant annet mottatt et postkort fra en dame som beklaget seg på vegne av det norske folk. Hun syntes jeg var blitt dårlig behandlet og oppfordret meg til å stå på. Slikt varmer, sier Rachid.

Praksis

I løpet av noen få dager vil han være på plass hos AS Olaussen i Tønsberg. Et rådgivende ingeniørfirma med fem ansatte.

Daglig leder Arne Olaussen satt på toget da han leste Rachids historie. Han kastet seg over telefonen og kontaktet Arbeidskontoret i Moss.

- Rachid har gode papirer og vi kan gi ham opplæring. I første omgang er det snakk om en praksisplass, så får vi se om det seinere kan bli fast jobb. Uansett vil han skaffe seg praksis slik at det blir enklere å søke jobb seinere, mener Olaussen.

- Beklagelig

Han synes det er beklagelig at kvalifiserte personer blir satt utenfor bare fordi de er innvandrere.

- Jeg håper ikke vi er blitt slik i Norge at vi stenger ute innvandrere som på alle måter er kvalifiserte. Jeg kan forstå det dersom det er språkvansker. I Rachids tilfelle er det i alle fall ikke noe problem, fastslår Olaussen.

Nå venter en times pendling for Rachid.