Dagbladet-journalist deltok i sauna-VM

Ble vitne til at meddeltaker døde.

UT ETTER 44 SEKUNDER:  Martin Bergesen deltok i sauna-VM for å skriver om det i Magasinet. Her kommer han ut, ettter 44 sekunder. Foto: Håkon Eikesdal
UT ETTER 44 SEKUNDER: Martin Bergesen deltok i sauna-VM for å skriver om det i Magasinet. Her kommer han ut, ettter 44 sekunder. Foto: Håkon Eikesdal Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Dagbladet-journalist Martin Bergesen var en av deltakerne i VM-et i Sauna, der en russer døde og en finne ble hardt skadd i kveld. Bergersen var med som journalist, for å skriver en deltakende reportasje til Dagbladets Magasinet.

- Jeg røk ut i første runde,  etter bare 44 sekunder.  Jeg var ikke forberedt på den smerten det innebærer å gå inn i 110 grader. Det ble uutholdelig varmt på kort tid, forteller han.

Adrenalinnivået under finalen, som Bergersen fulgte som publikum, var svært høyt, forteller han.  

- Stemningen var oppjaget under denne kampen der det var bare to menn igjen som ikke ville gi seg. Det som skjer når finnen blir dratt ut er at russerne begynner å juble. De skjønner ikke hvor galt det har gått. Så hentes også russeren ut, ille forbrent. For mange av de som så på, er nok dette utrolig tungt, sier Bergesen.

Flere deltakere mener arrangørene burde stoppet konkurransen tidligere.

- Sauna-rekorden er på over 13 minutter, men den skal ha blitt satt i en mindre varmeeffektiv sauna. Ifølge meddeltakerne mine er den ikke sammenlignbar med denne saunaen. Den belgiske deltakeren mente at konkurransen burde blitt stoppet etter at klokka passerte seks minutter, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer