Dagbladet-journalist feiret med hjernepris

En dramatisk rideulykke var opptakten til at Jorun Gaarder ble journalist.

FEIRET: Dagbladets helsejournalist Jorun Gaarder ble i formiddag feiret med pris av Hjernerådet. Her sammen med Aud Kvalbein leder i Hjernerådet.

 Foto: Lars Eivind Bones
FEIRET: Dagbladets helsejournalist Jorun Gaarder ble i formiddag feiret med pris av Hjernerådet. Her sammen med Aud Kvalbein leder i Hjernerådet. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I dag ble Dagbladets egen journalist Jorun Gaarder (41) hedret med prisen som Årets hjernehelsejournalist. Dette er en pris som Hjernerådet innførte i fjor med ønske om å verdsette journalister som jobber med hjernehelse.

- Jorun er en fremragende helsejournalist. Det er veldig stas at hun blir anerkjent gjennom en slik utmerkelse. Med sitt enorme kildetilfang sørger hun for at Dagbladet er helt i front med siste nytt fra forskning rundt folkesykdommene i Norge - og Jorun er et levende bevis på at systematisk jobbing gjennom mange år gir resultater, konstaterer avisas ansvarlige redaktør Alexandra Beverfjord.

I 2018 gikk prisen til Helene Sandvig for NRK serien «Helene sjekker inn» og boka om farens demens «Et langsomt farvel.»

- Det er veldig gøy å vinne. Som helsejournalist er det fint å være en del av en redaksjon som Dagbladet, som prioriterer helsestoff høyt. For meg betyr en pris som hjernehelsejournalist litt ekstra mye. Min vei inn i journalistikken var nettopp på grunn av hjernen, sier Gaarder.

Hjernerådet samler brukerorganisasjoner og fagmiljø som jobber med hjernen og hjernesykdom - og har via brukerorganisasjonene ca. 150 000 enkeltpersoner som medlemmer.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer