Dagbladet lykkes både på nett og papir

Solid framgang for begge kanaler. - Vi har satset tungt på de største sakene. Det har gitt uttelling, sier sjefredaktør Lars Helle.

GLAD PESSIMIST: Selv om Dagbladets sjefredaktør Lars Helle beskriver seg selv som en «nøktern pessimist», legger han ikke skjul på at han er svært begeistret for avisas framgang i begge kanaler. Til høyre Dagbla'-gutten. Foto: JACQUES HVISTENDAHL/DAGBLADET
GLAD PESSIMIST: Selv om Dagbladets sjefredaktør Lars Helle beskriver seg selv som en «nøktern pessimist», legger han ikke skjul på at han er svært begeistret for avisas framgang i begge kanaler. Til høyre Dagbla'-gutten. Foto: JACQUES HVISTENDAHL/DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Den siste leser- og brukerstatistikken er særdeles hyggelig lesning for Dagbladet, både når det gjelder nett og papir:

Aldri før har Dagbladet.no hatt flere brukere - og etter flere år med opplagsfall opplever papiravisa en solid framgang.

Den siste uka i januar hadde Dagbladet.no i gjennomsnitt rekordmange 789 722 daglige brukere, ifølge TNS Gallup. Samtidig har nettavisa tatt en solid jafs av VG Netts markedsandel. Andelen målt mot erkekonkurrenten er 39,3 prosent - mot 36,2 prosent samme uke i fjor, ifølge tall fra Inma og MBL/Nettforum.

I januar har papirutgavens opplag økt med 7,5 prosent, noe som er sensasjonelt med tanke på løssalgsmarkedets utvikling de siste åra. Dagbladet har faktisk hatt vekst på papir siden september i fjor.

- Svært gledelig Sjefredaktør Lars Helle kaller seg selv en «nøktern pessimist» - men legger ikke skjul på at han er svært begeistret for de gode tallene.

- Lenge har vi stort sett vært opptatt av tiltak som kan begrense opplagsfallet - så at vi nå faktisk klarer å øke antall solgte aviser, er svært gledelig, sier sjefredaktøren.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.