Dagbladet med nytt lørdagsmagasin

Dagbladet vil i siste halvdel av oktober lansere et nytt lørdagsmagasin. Og noe mer har ikke avisens ledelse lyst til å si om den saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Jeg kan bekrefte at Dagbladets styre mandag vedtok å lansere et nytt lørdagsmagasin. Vi vil gi et bredere og bedre tilbud enn det som gis i dag. Men fordi vi er i en veldig sterk konkurransesituasjon, vil jeg ikke si noe mer om detaljene rundt dette, sier politisk redaktør Jon Olav Egeland i Dagbladet.

Etter det NTB erfarer, skal magasinet hovedsakelig fylles med dokumentarer og featurepregede nyhetsreportasjer. Magasinet kommer ikke på glanset papir, men vil likevel ha en mer eksklusiv layout enn hovedavisen. Som flere av de mest populære britiske magasinene, skal Dagbladets magasin ha såkalt utfallende trykk. Det vil si at det ikke blir hvit ramme rundt sidene som i hovedavisen, noe som gir et lettere og mer «ukebladpreget» inntrykk.

Selv om Dagbladet med det nye magasinet først og fremst ønsker å gi et bedre tilbud til sine lesere, håper avisen nok også å kapre nye andeler av annonsemarkedet. Ved hjelp av form og innhold skal det nye magasinet tiltrekke seg mer eksklusive annonser, som i dag hovedsakelig finnes i ukepressen.

Til tross for at annonsørene ennå ikke har sett det nye produktet, skal Dagbladets annonseavdeling allerede nå ha klart å få solgt godt med annonser i de utgavene som skal komme ut før jul.

Det er journalist og tidligere featureredaktør Hege Duckert som blir den nye magasinredaktøren.

(NTB)