Dagbladet møtte 54-åringen

Dagbladets fotograf Tomm W. Christiansen og reporter Kristian Sarastuen møtte mannen som nå er siktet for drapet på Kristin Juel Johannessen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- De to mopedistene passerte oss 300 meter fra drapsstedet, på hver sin crossmoped av typen Honda MT-5, forteller Tomm W. Christiansen.

Klokka 14.30 lørdag kjørte Christiansen og reporter Sarastuen bil i området rundt drapsstedet. Da var det gått halvannet døgn etter det grufulle drapet, som fant sted torsdag kveld for én uke siden.

Reagerte

- Vi hadde akkurat svingt av fra skogsveien der jenta ble funnet, og kjørte opp på riksvei 304. Da passerte mannen oss på en crossmoped av typen Honda MT-5. Ifølge med ham kjørte en annen mann med identisk type kjøretøy. Kort etter at de forsvant ut av syne for oss, må de ha passert huset til den drepte jentas famile, sier Christiansen.

Dagbladets team reagerte på at to godt voksne karer kjørte typiske ungdomskjøretøyer.

- Derfor, og fordi de kjørte svært sakte, noterte vi registreringsnumrene på de to mopedene. Ved hjelp av dette fant vi telefonnummeret til 54-åringen som i går kveld ble siktet for drapet. Jeg ringte ham opp et par timer seinere, forteller Kristian Sarastuen.

Eiendommelig

Telefonsamtalen fant sted i 17-tida lørdag.

Reporter Sarastuen forklarte 54-åringen om at han ringte i forbindelse med drapet på 12 år gamle Kristin. Og lurte på om han hadde vært ute og kjørt moped drapskvelden.

- Mannen fortalte at han hadde vært ute og kjørt en liten mopedtur på crossmopeden sin drapskvelden, men ikke så langt nord som opp til drapsstedet på Mørk. Jeg spurte videre om han kjørte mye moped i området, og han svarte at han ofte tok turer i retning Mørk. Jeg spurte om han var godt kjent i området, og det bekreftet han.

Spør om politiet

Kristian Sarastuen forteller at samtalen med den nå siktede mannen deretter dreide inn på selve drapet.

- Han fortalte at han synes det var en fryktelig sak, og lurte på om jeg visste noe mer. Han spurte om politiet fortsatt ikke hadde tatt drapsmannen, og la til at han svært gjerne skulle ha vært til hjelp. Han fortalte at han hadde gjort en observasjon av en spesiell bil i området, riktignok et par uker i forveien, men han lurte på om han skulle gå til politiet med dette tipset.

- Kommenterte 54-åringen selve drapet?

- Han var veldig opptatt av saken, og pratet mye om det som hadde skjedd. Han sa at det var begått en grusom handling mot denne jenta. Han gjentok at han skulle ønske han kunne bidra til å pågripe gjerningsmannen.

UVIRKELIG: Det er uvirkelig at Kristin er borte, sier Rikard Gloppe, Bård Bergersen og Tom Roger Skoli som var på åstedet i går.