Dagbladet møtte al-Qaida-topp: Varsler krig mot Europa

«Omar» (42) var mot både opprør og krig i Syria. Nå er han en av de viktigste medlemmene av al-Qaida i Syria. Og varsler at krigen er på vei til Europa.

SEIERSSIKRE: Krigere i Nusra-fronten, som er al-Qaidas gren i Syria, kjører seierssikkert inn i en landsby sør for Idlib. I dette intervjuet varsler «Omar», et av al-Qaidas viktigste medlemmer i Syria, flere angrep i Europa. -  Vi vil bruke samme strategi som ytterliggående palestinere: Angrip hvor som helst, når som helst, på enhver mulig måte. Foto: Reuters / NTB Scanpix
SEIERSSIKRE: Krigere i Nusra-fronten, som er al-Qaidas gren i Syria, kjører seierssikkert inn i en landsby sør for Idlib. I dette intervjuet varsler «Omar», et av al-Qaidas viktigste medlemmer i Syria, flere angrep i Europa. - Vi vil bruke samme strategi som ytterliggående palestinere: Angrip hvor som helst, når som helst, på enhver mulig måte. Foto: Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

SYRIA (Dagbladet): - Denne gangen vil vi stå på til slutten, sier «Omar» (42) til Dagbladet.

- For nå er det bare en leder: Allah.

42-åringen møter Dagbladet på hemmelig sted i Syria. Han har universitetsgrad i litteratur og fortid som rektor. Han har pen dress, matchende skjorte, velstelte hender. Han snakker engelsk flytende. Han er også en av al-Qaidas viktigste medlemmer i Syria - et land som herjes av et utall væpnede islamistgrupper.

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

39,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 39,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer