Dagbladet øker sidetallet

Dagbladet skal utvide antallet sider i avisa og går tilbake til enryggs-avis fra 2. januar. Alle bilag i tabloidformat skal i utgangspunktet legges inn som seksjoner i avisa.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagbladet satser videre på SportMagasinet, Fredagsmagasinet, Magasinet på lørdag og Søndag. Her har avisa hatt suksess og endret hele det norske avismarkedet.

- I hverdagsavisene må vi ha flere sider til andre nyheter. Det daglige sportsbilaget forsvinner, men vi opprettholder omfanget på sportsdekningen, sier sjefredaktør Thor Gjermund Eriksen.

For liten fleksibilitet

- Med dagens toryggsmodell og en veldig god annonseinngang, får vi for lite plass til nyheter, kultur og forbrukerstoff i hovedavisa. Vi har for liten fleksibilitet, noe som fører til at vi blir sårbare både ved store hendelser og ved stor annonseinngang. Det er helt avgjørende for oss at vi kan gjøre redaksjonelle satsinger uten at det går utover den daglige journalistikken. Vi har i dag ikke trykktekniske muligheter til å gå utover 64 sider hvis vi skal ha et samtrykt bilag, for eksempel et sportsbilag.

Godt fornøyd med sportssatsning

Med en enryggsavis kan vi øke sidetallet utover 64 sider. Det betyr at vi hver dag blir i stand til å lage en god og bred avis ut fra de redaksjonelle behov vi har til enhver tid.

- Det er viktig å understreke at vi er godt fornøyd med sportsbilaget og den jobben som er gjort i sportsavdelingen. Dette er ikke en nedprioritering av sporten, men den eneste måten vi kan både satse på sport, nyheter og kultur innenfor de trykkemulighetene vi har, sier Eriksen.

Fire hovedseksjoner

Enryggsavisa lanseres 2. januar og vil bli en tydeligere seksjonert avis med fire hovedseksjoner. I tillegg til nyheter, sport og kultur gir dette avisa muligheter til å styrke satsingen på tema- og forbrukerjournalistikk. Dagens temabilag, f.eks. reise og mat, vil videreføres som seksjoner innenfor enryggsavisa.

- En slik beslutning må ses i en større sammenheng og som en del av arbeidet med kontinuerlig å utvikle Dagbladet. Vi vil også i framtida kunne utvikle nye bilag og magasiner, men akkurat nå er det viktig å styrke hovedavisa - innenfor de mulighetene vi har, sier Eriksen.