Dagbladet :på nettet fyller fem år

I dag fyller Dagbladet :på nettet fem år. Det som begynte som en nettavis uten ansatte, og med 3 000 daglige besøkende, er blitt til en avdeling med over 30 personer. Over 200 000 besøkende er innom www.dagbladet.no hver dag!

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagbladet :på nettet var den andre avis som ble lagt ut på nettet i Norge. 8. mars 1995, klokka 12, gikk startskuddet for avisas internettsatsing, bare slått av Brønnøysunds avis som kom ut to dager før.

Presentasjonsredaktør Ove Monsen var ansvarlig for nettutgaven, og to redigerere på papirutgavens desk la ut fire-fem artikler på nettet hver natt, fem dager i uka.

Adressen til Dagbladet :på nettet var: http://www.telepost.no/dagbl@det.no/

Grunnen til den vanskelig nettadressen, var at den var gratis. Å skaffe seg www.dagbladet.no kostet penger, og avdelingen hadde ikke noe budsjett.

Ingen bilder

Etter noen uker hadde nettutgaven 3000 lesere hver dag, og professor i rettsinformatikk Jon Bing var overbevist om at andre aviser også kom til å bli lagt ut på nettet.

I april 1995 ble Terje Johansen (nå 31) den første ansatte i nettavdelingen. Han begynte i en deltidsstilling som prosjektmedarbeider.

- I tillegg til å legge ut fire-fem nyhetssaker, hadde vi blant annet kinoguide og filmanmeldelser. Men det ble ikke skrevet egne artikler for nettutgaven, vi kunne ikke legge ut bilder, og det var ingen typografi, sier Johansen, som nå er nestleder i Dagbladet :på nettet.

Oppdatert

Høsten 1995 ble den første reporteren ansatt. Nettutgaven begynte å skrive noen egne artikler om Internett, og snart kunne de legge ut bilder til sakene også. Men høydepunktet kom da nettavdelingen greide lagde den første debatten, der leserne kunne delta.

Nå får du oppdaterte nyheter hele døgnet, videoklipp fra dagens nyheter, klipp fra nye filmer, musikk og direktesendt oppdatering på alle store sportsbegivenheter.

Slik så Dagbladet :på nettet ut før

FEM ÅR I DAG: 8. mars 1995 var Dagbladet :på nettet ute på nettet i Norge.