Dagbladet-redaktør beklager Moland-forside

Sterke reaksjoner etter «Se hvor syk han er»-tittel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||(Dagbladet): Mange har i dag reagert kraftig på Dagbladets forside, som har tittelen «Se hvor syk han er» ved fire bilder av Tjostolv Moland tatt i rettssalen i Kongo i går.

Flere mener avisa henger ut en person som har psykiske problemer og at forsida er useriøs. Særlig på mikrobloggtjenesten Twitter har utspillene vært mange.

- Dette handler bokstavelig talt om liv eller død for Moland, og det har selvfølgelig aldri vært vår intensjon å harselere med denne situasjonen, understreker kultur- og debattredaktør Peter Raaum i Dagbladet, som beklager forsida.

- LavmålDe fleste kritikerne reagerer på kombinasjonen av tittel og bilder, mens andre mener man ikke bør publisere de aktuelle bildene i det hele tatt.

«Dagbladet har nådd et nytt lavmål i dag», skriver blant andre stortingsrepresentant Torbjørn Røe Isaksen (H) på Twitter i dag, og blir supplert av lignende og hardere formuleringer fra flere politikere, redaktører og vanlige lesere.

«Å henge ut noen som har psykiske problemer, burde være utenkelig for norske presse. Men nå har Dagbladet gjort det», mener avisa Vårt Land gjennom sin twitterkonto.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer