Dagbladet skremmer barn

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Torsdag 25. oktober hadde Dagbladet, i forbindelse med oppslag om Overhalla-drapene, "- Cicilie ble DREPT fordi hun var REDD" skrevet med store bokstaver over sin forside.

Dette er respektløst og hensynsløst overfor barn som kom til å passere et avisstativ eller på annen måte lese bare forsiden av torsdagens avis.

Dagbladet har tidligere fått reaksjoner på omtale av saker som omhandlet vold og drap på barn. Det var dypt uetisk og barnslig ansvarsfraskrivelse fra Dagbladets side da avisa for kort tid siden, i Madeleine-saken, mente det var foreldrenes ansvar dersom Dagbladets forside skremte vettet av barn.

De barna som vil bli aller reddest av slike oppslag er de som fra før av er redde, som har grunner for å være det og ikke har den typen foreldre at de kan betro seg om redsel og andre vonde følelser.

Foreldre er ingen homogen gruppe mennesker, heller ikke med henblikk på evnen til å forstå og ta vare på barn. Mange barn er redde fordi det er deres egne foreldre som skremmer dem med vold. Voldsfylte barneliv kan tidvis være preget av dødsangst og/eller angst for å bli invalidisert; dette vet jeg også av egen erfaring. Denne angsten kan bli forsterket og mer uhåndterlig når REDD og DREPT settes sammen slik det ble på Dagbladets forside.

Da Dagbladet fikk kvinnelig sjefredaktør, ble vi lovet en kvinnevennlig avis. Men Dagbladet er av og til alt annet enn vennlig mot kvinner som har barn.

Faksimile av Dagbladets forside 25. oktober i år.