Dagbladet tapte i ambulanse-saken

Dømt til å betale 1 milllion kroner til ambulansesjåfør Erik Schjenken.

VANT: Ambulansesjåfør Erik Schjenken (først i bildet) stevnet Dagbladet for retten fordi han mener avisas dekning av den såkalte ambulansesaken har vært belastende for ham. Idag vant han frem i Oslo tingrett, og avisa må betale ham 1 million kroner i erstatning. Foto:Steinar Buholom/Dagbladet.
VANT: Ambulansesjåfør Erik Schjenken (først i bildet) stevnet Dagbladet for retten fordi han mener avisas dekning av den såkalte ambulansesaken har vært belastende for ham. Idag vant han frem i Oslo tingrett, og avisa må betale ham 1 million kroner i erstatning. Foto:Steinar Buholom/Dagbladet. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet):  I fjor stevnet den tidligere ambulansesjåføren Erik Schjenken Dagbladet for retten, fordi han mente han ble utsatt for en «hatkampanje» i avisa dekning av den såkalte «Ambulansesaken».Idag kom dommen, som er knusende.

- Svak partOslo tingrett slår fast at Dagbladet har «fremsatt en lang rekke ærekrenkende uttalelser» overfor Erik Schjenken, og dømmer avisa til å betale ham en million kroner i erstatning, pluss saksomkostningen på 1 044 578 kroner.  

Dette er en uvanlig stor erstatning, men retten mener den skal virke preventivt, og legger til at Dagbladet har betalingsevnene og har tjent penger på oppslagene i ambulansesaken.     «Pressens oppgave er å informere, å avdekke kritikkverdige forhold og også selv å ta standpunkt i ulike saker. I en sak som den foreliggende er det imidlertid etter rettens oppfatning helt klart at pressen må ta hensyn til at det fantes en annen svak part i bildet, nemlig de to ambulansemennene som begge var av den mening at de grunnet sin taushetsplikt ikke hadde noen mulighet til å forsvare seg», skriver dommerne.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer