Dagbladet vokser - både på Pluss og papir!

Det siste året har både papiropplaget og antallet abonnenter på Dagbladet Pluss økt markant. Og på papir er det ingen tvil: Dagbladet øker mest!

ØKER: Det er svært gode tall hos Dagbladet i disse dager. Foto: Shad Madian
ØKER: Det er svært gode tall hos Dagbladet i disse dager. Foto: Shad Madian Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dagbladet har opplevd en formidabel vekst de siste åra. Forrige uke kom lesertallene, som var svært godt nytt for Dagbladet. Dagbladet er blant nyhetsmediene som har opplevd størst framgang i antall dagligere lesere. Tirsdag morgen kom opplagstallene, som også var svært godt nytt for Dagbladet:

Sammenliknet med 1. halvår 2021 øker Dagbladets papiropplag i 1. halvår 2022 fra 23.298 til 25.037 – en framgang på 7,5 prosent. Mens papiropplaget til både Aftenposten og VG ble redusert i perioden, gikk Dagbladet fram.

Også Dagbladet Pluss opplever god vekst. Antallet digitale abonnenter har vokst fra 76.218 til 78.743. Det er en vekst på drøye 2.500 abonnenter, eller 3,3 prosent.

Dermed er Dagbladet en av avisene med det største digitale opplaget i Norge, og med en større prosentvis vekst enn hovedkonkurrenten VG i løssalgsmarkedet det siste året.

- Strålende fornøyd

Sjefredaktør Alexandra Beverfjord er strålende fornøyd med de ferske og gledelige tallene fra Mediebedriftenes Landsforening (MBL).

- Papiravismarkedet går overordnet ned. At Dagbladet likevel kan vise til opplagsvekst på papir dette året, er derfor ekstra gledelig. Og at vi er den avisa med størst opplagsøkning er fantastisk. Vi har en ekstremt dyktig redaksjon som hver dag står på for å gi papirleserne våre det beste vi har å by på av journalistikk. Og det ser vi resultatet av nå, sier hun.

GLAD: Sjefsredaktør i Dagbladet, Alexandra Beverfjord. Foto: Nina Hansen
GLAD: Sjefsredaktør i Dagbladet, Alexandra Beverfjord. Foto: Nina Hansen Vis mer

Det er særlig én sak som har fått mye plass på papirforsida det siste halvåret, og det er Russlands invasjon av Ukraina.

- Denne krigen er mye større, farligere og nærmere geografisk enn andre kriger og konflikter vi har dekket i nyere tid. De første månedene av Ukraina-krigen, var dette hovedoppslag i papiravisa hver eneste dag. Ingen aviser i Norge hadde en tyngre prioritering av krigsdekningen på førstesidene enn det Dagbladet hadde i den innledende fasen. Dagbladet har dyktige journalister og kommentatorer som kan dette fagfeltet, og det er noe leserne har satt pris på, sier Beverfjord.

KAKE: Gode tall må selvsagt feires med kake. Foto: Shad Madian
KAKE: Gode tall må selvsagt feires med kake. Foto: Shad Madian Vis mer

Også i antall digitale abonnenter vokser Dagbladet fra 1. halvår i fjor til 1. halvår i år. Veksten er på drøye 2.500 abonnenter, eller 3,3 prosent.

Totalt har Dagbladet nå et godkjent total-opplag på 103.780 i 1. halvår 2022, som er en vekst på 4,3 prosent sammenliknet med første halvår i fjor.

Ny redaktør

Den 1. september overtok Bjørn Carlsen som redaktør for Dagbladet Pluss, Magasinet og papiravisa.

-Det er gledelig å komme inn i rollen på et tidspunkt hvor så mye vokser. At vi opplever en slik framgang både i Dagbladet Pluss og på papir er ekstremt motiverende. Jeg er dypt imponert over måten vi lager papir-Dagbladet på. Det gjøres ekstremt gode vurderinger av en rutinert og hardtarbeidende gjeng hver eneste dag. Og det er gøy å se at leserne der ute setter pris på det, sier Carlsen.

NY REDAKTØR: Redaktør for Dagbladet Pluss, Magasinet og papiravisa. Foto: Lars Eivind Bones
NY REDAKTØR: Redaktør for Dagbladet Pluss, Magasinet og papiravisa. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer

Så - når kommer papiravisa til å dø? Definitivt ikke med det første.

- Dette er en løpende vurdering for oss, men vi kommer til å gi ut papiravis så lenge det er interesse nok for dette produktet blant våre lesere, slår sjefredaktør Beverfjord fast.

Da er det vel ganske trygt å slå fast at ryktet om papiravisens død er betydelig overdrevet.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer