Dagbladet.no best på design

Årets Avisside kåret i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) I dag ble en rekke redaksjoner hedret under kåringen av Årets Avisside. Det er Mediebedriftenes Landsforening som står bak kåringen. Prisene henger høyt og konkurransen er knallhard.

Sølv var best

Dagbladet.no stakk av med prisen for Årets Avisside i kategorien åpen klasse nettsted. Avisa fikk sølv for den nye designen. Gullprisen ble ikke delt ut i år.

I juryens begrunnelse heter det at Dagbladet.no har lyktes i å lage en nyhetsavis som er raskere og mer oversiktelig enn før. Redaktør Rune Røsten legger ikke skjul på at han er stolt over prisen, selv om han gjerne ville hatt med seg gullprisen hjem.

- Vi la om designen i høst, og omleggingen er blitt godt mottatt av leserne. Vi har utviklet designen selv, og prisen i dag er en anerkjennelse og oppmuntring for oss, sier Røsten.

Vil bli enda bedre

Juryen slår fast at Dagbladet.nos bruk av bilder har høstet internasjonal anerkjennelse og at redesignen er svært vellykket. Røsten er fornøyd med omtalen.

- Jeg synes at den nye designen vår gir en side som er oversiktelig, kompakt og effektiv. Sportsseksjonen er nylig lagt om, vi jobber for brukerne 24 timer i døgnet. Nå er vi fornøyde, sier han.

Dagbladet.no best på design

Dagbladet.no deler sølvprisen med NRK P3, mens VG Nett vant den gjeve prisen for årets nettsted. Juryen skriver i begrunnelsen: «Ingen over, og knapt noen ved siden.»

- Gratulerer, VG Nett! Men vi legger oss i selen for å vinne til neste år, slår Røsten fast.

Flere priser til Dagbladet

Det var Romerikes Blad som fikk prisen for årets avis. Juryen skryter av at avisa er et profesjonelt produkt og en verdig vinner av gullet.

Papiravisa Dagbladet hentet hjem gullprisen for årets nyhetsside med dekninga av gisseltragedien i Beslan. Magasinet fikk både gull og sølv i kategorien illustrasjon, i tillegg til bronse i featureklassen. Grafikkavdelinga sørget for sølv i klassen nyhetsgrafikk.

I fjor vant Dagbladet gull i konkurransen.