Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Dagbladet.no brøt god presseskikk

Brakte for mange detaljer fra voldtektsdom, mener Pressens Faglige Utvalg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Fredag 3. februar i år omtalte Dagbladet.no en dom i en voldtektssak fra Borgarting lagmannsrett. Saken omhandlet en 15-åring som ble dømt for voldtekt.

Offeret i saken, en 16 år gammel jente, klaget artikkelen inn for PFU. Hun mener artikkelen ga så mange opplysninger at omgangskretsen hennes forsto hvem det dreide seg om. Detaljopplysninger fra selve voldtektshandlingen, særlig i nettutgaven, har ifølge klagen påført henne store belastninger ved at de er blitt kjent i omgangskretsen.

Dagbladet uttrykte i sitt tilsvar til klagen forståelse for den smerte klageren ble påført på grunn av publiseringen, men avviste at den innebærer noe presseetisk brudd. I tilsvaret skrev Dagbladet at forholdet var kjent i jentas omgangskrets før publiseringen, og at de påklagede detaljopplysningene var relevante og nødvendige for å forklare premissene i den avsagte dommen.

I dag fikk klageren medhold i Pressens Faglige Utvalg, som mener det var brudd på god presseskikk å publisere enkelte av detaljene i dommen. Utvalget uttaler at publiseringen er et brudd på Vær Varsom-plakatens punkt 4.6: «Ta hensyn til hvordan omtale av ulykker og kriminalsaker kan virke på ofre og pårørende.».

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling