Dagbladet.no fyller elleve

Har flere lesere enn noensinne.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): I dag, 8. mars, er det elleve år siden du første gang kunne klikke deg inn på Dagbladet.no, landets lengstlevende nettavis.

I utgangspunktet var Dagbladet.no et prosjekt igangsatt av Televerket og Posten, og hadde den ikke så intuitive adressen www.telepost.no/dagbl@det.no.

I 1995 hadde Dagbladet.no ingen ansatte og hadde 3000 daglige lesere. Elleve år seinere har avisa mer enn 60 ansatte og et daglig lesertall på 720 000. Nettavisa er dermed i ferd med å ta igjen papiravisa.

Terje Johansen var avisas første ansatte og begynte i en deltidsstilling som prosjektmedarbeider.

- I tillegg til å legge ut fire-fem nyhetssaker hadde vi blant annet kinoguide og filmanmeldelser. Men det ble ikke skrevet egne artikler for nettutgaven, vi kunne ikke legge ut bilder, og det var ingen typografi, sa Johansen i anledning femårsjubileet i 2000.

Dette har endret seg drastisk. I dag er Dagbladet.no en selvstendig bedrift og redaksjon med nyhets-, sports-, på din side-, magasin- og kulturavdeling, og baserer seg i all hovedsak på egenprodusert stoff. I tillegg huser nettstedet Norges største nettsamfunn, Blink, samt en egen weblogg.

- Dagbladet.no er nå landets fjerde største avis, uansett format, og vi ruster derfor opp redaksjonen med en rekke nye medarbeidere nå. Målet er å gi leserne tradisjonell Dagblad-journalistikk på nett, sier redaktør Esten O. Sæther.

- Vi har alltid ønsket å være lesernes beste venn, jamfør blant annet vår utstrakte bruk av lenker, og vi ønsker alltid innspill fra leserne. Interaktiviteten er avgjørende for at vi skal kunne utvikle oss og bli bedre, sier Sæther. Hva vil du gjerne se mer av på Dagbladet.no i framtida? Si din mening under.

TALLRIKE: En del av Dagbladet.no\'s 60 ansatte. Foto: Hans Arne Vedlog
TALLRIKE: En del av Dagbladet.no\'s 60 ansatte. Foto: Hans Arne Vedlog Vis mer
DA OG NÅ: Dagbladet.no har endret utseende gjennom åra. Til venstre forsida 23. september 1997, til høyre forsida i dag.