Dagbladet.no-leserne har talt: Vil ikke ha disse fire sammen

Alternativene som skiller FrP og sentrumspartiene, får flest stemmer.

FORTSETTER SONDERINGENE: Siv Jensen (Frp), Høyre-leder Erna Solberg , Knut Arild Hareide (KrF) og Trine Skei Grande (V) på en av de mange pressekonferansene denne uka etter samtalene på Radisson Blu-hotellet i Nydalen i Oslo.  Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
FORTSETTER SONDERINGENE: Siv Jensen (Frp), Høyre-leder Erna Solberg , Knut Arild Hareide (KrF) og Trine Skei Grande (V) på en av de mange pressekonferansene denne uka etter samtalene på Radisson Blu-hotellet i Nydalen i Oslo. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADETVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): De fire borgerlige partiene er fremdeles i samtaler for å få til en firepartiregjering. Men blant Dagbladet.no-leserne kommer dette alternativet lengre nede på ønskelista.

De aller fleste stemmene går til et av alternativene der de fire partiene skiller lag.

Om lag 156 000 stemmer er kommet inn til avstemningen, der spørsmålet er: «Med gjeldende valgresultat, hvilken regjering vil du ha?»

Uten Frp
En borgerlig regjering med Høyre, Venstre og KrF er forslaget som får flest stemmer med 42 prosent. Det nest mest populære alternativet er en blåblå regjering med Høyre og Frp, som får 29 prosent av stemmene.

En firepartiregjering med alle de borgerlige partiene, får 19 prosent av stemmene. Mens bare 9 prosent ønsker en blå regjering med bare Høyre.

Obs: En nettavstemning er ikke representativ for befolkningen, og i vår avstemning går det også an for en person å stemme flere ganger.

I helga er det pause i sonderingene, som ble avsluttet i 18-tida fredag kveld. Mandag fortsetter dragkampen mellom de fire partiene.

Er landet nærmere en firepartiregjering, spurte Dagbladet Høyre-leder Erna Solberg i går.

- Landet er ihvertfall nær med å få en regjering, svarte Solberg.

Høyre og sentrum fram
Samtidig går både Høyre, Venstre og KrF fram på Ipsos MMIs måling for september. Høyre går fram med 1,1 prosentpoeng siden valget, til 27,9 prosent. Både Venstre og KrF går også noe fram, og ville begge fått et ekstra mandat hvis målingen hadde vært valgresultat.

Frp går imidlertid tilbake med 1,9 prosent i septembermålingen.

- Dette er som forventet. De som vinner valget, går mer fram, sier valgforsker Frank Aarebrot til Dagbladet.