Dagbladets kamera skremte sikkerhetsfolkene

Clintons sikkerhetsfolk har nervene i helspenn foran presidentens Oslo-besøk. De fikk hetta da Dagbladet fotograferte feilparkerte biler utenfor den amerikanske ambassaden i går formiddag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

700 politifolk vokter Clinton

De dobbeltparkerte bilene med privatsjåfører hadde både navneskilt og annen identifikasjon på store plakater i frontvinduene. Men slike motiver ville ikke amerikanerne at noen skulle feste til film.

Tre sikkerhetsvakter var straks på pletten. Det framviste pressekortet ble tatt med inn i ambassaden.

En av sikkerhetsvaktene forsøkte å nekte fotografering.

- Du gjør lurt i å etterkomme anmodningen, ikke minst av hensyn til din egen sikkerhet seinere i arrangementene, uttalte den veltrente sikkerhetsmannen.

I løpet av få minutter var også to uniformerte politipatruljer på plass.

Da hadde sikkerhetsfolkene tilkalt hjelp fordi man mente at ambassaden var beleiret.

Pocketkamera

Politifolkene trakk på smilebåndet da det gikk opp for dem at «beleiringen» var en enkelt journalist utstyrt med pocketkamera.

Etter en kjapp konferanse med sambandssentralen ga politifolkene beskjed om at de selvsagt ikke kunne nekte pressen å ta bilder på offentlig sted.

- Vi er da voksne mennesker som kan løse dette i minnelighet, ikke sant, sa konstabelen, før de norske mannskapene trakk seg tilbake.

En av sikkerhetsfolkene identifiserte seg som Olaf Johansen. Han snakket med tydelig amerikansk aksent.

Verner sine mål

- Vi liker ikke at noen amerikanske mål i Oslo blir fotografert og kartlagt nå før presidentbesøket. Det skjønner du sikkert. Vi vil ikke ha publisert bilder som viser installasjoner eller personell, understreket Olaf Johansen.

FULL UTRYKNING: Få minutter etter Dagbladets fotografering dukket to uniformerte politibiler opp.