TILBAKE TIL STORTINGET: Dagbladets kilder sier Bård Hoksrud er ferdig i regjering og vender tilbake til jobben på Stortinget. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
TILBAKE TIL STORTINGET: Dagbladets kilder sier Bård Hoksrud er ferdig i regjering og vender tilbake til jobben på Stortinget. Foto: Christian Roth Christensen / DagbladetVis mer

Dagbladets kilder: Bård Hoksrud ferdig som landbruksminister

Olaug Bollestad overtar jobben på tirsdag. Hoksrud blir eneste Frp-er som forlater regjeringen som følge av KrFs inntog ved kongens bord, erfarer Dagbladet.

Dagbladets kilder bekrefter at den populære Frp-politikeren skal tilbake til Stortinget etter bare seks måneder i jobben som landbruks- og matminister.

Hoksrud flyttes på for å gjøre plass til Olaug Bollestad (KrF), som overtar departementet mange KrF-ere i forkant mente var svært viktig for partiet å få kontroll over.

Det er blitt spekulert på at Hoksrud kunne ta over Åse Michaelsens (Frp) jobb som eldreminister dersom han måtte gi Landbruksdepartementet til en KrF-er. Hoksrud har lang fartstid som «eldregeneral» i Frp.

Dette får Dagbladet opplyst at ikke blir tilfellet. Michaelsen blir sittende i regjering, og Hoksrud blir eneste Frp-er som må forlate regjeringen ved denne KrF-korsveien, ifølge Dagbladets kilder.

ANKOMMER: Nestleder i KrF Olaug Bollestad ankommer landsstyremøte i partiet. Video: Kristoffer Løkås / Dagbladet Vis mer

Ropstad trolig ny barne- og likestillingsminister

Bollstad er en av tre KrF-ere som skal inn i Solberg sin nye regjering, etter det Dagbladet erfarer. Søndag kveld virker det også klart at Kjell Ingolf Ropstad blir ny barne- og likestillingsminister, ifølge Dagbladets kilder.

Det betyr at også Linda Hofstad Helleland (H) trolig er ferdig som statsråd.

Ny utviklingsminister

I tillegg blir trolig Dag Inge Ulstein (KrF) fra Bergen ny utviklingsminister.

Ifølge VGs kilder blir det Ulstein som går inn i regjering som utviklingsminister. Dermed er nåværende utviklingsminister Nikolai Astrup (H) ferdig i regjering.

Avisa skriver dessuten at Trine Skei Grande (V) ligger an til å bli kultur- og likestillingsminister, med ansvar for blant annet regjeringens homopolitikk.

DN skriver søndag kveld at finansbyråd i Bergen, Dag Inge Ulstein, fylkesleder Ingelin Noresjø og partiveteran Bjørg Tørresdal er alle aktuelle kandidater til en jobb som statsråd for KrF.

Etter hva Dagbladet forstår, ønsker ikke Noresjø å bli statsråd. Det gjør heller ikke KrF-veteran Hans Olav Syversen, som har ei høy stjerne i partiet.

Etter det Dagbladet forstår presenterer Erna Solberg på tirsdag de tre KrF-erne som skal ta plass i hennes regjering. I løpet av helgen av de utvalgte blitt spurt om jobben.