<strong>TILBAKE TIL STORTINGET:</strong> Dagbladets kilder sier Bård Hoksrud er ferdig i regjering og vender tilbake til jobben på Stortinget. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
TILBAKE TIL STORTINGET: Dagbladets kilder sier Bård Hoksrud er ferdig i regjering og vender tilbake til jobben på Stortinget. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Dagbladets kilder: Bård Hoksrud ferdig som landbruksminister

Olaug Bollestad overtar jobben på tirsdag. Hoksrud blir eneste Frp-er som forlater regjeringen som følge av KrFs inntog ved kongens bord, erfarer Dagbladet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dagbladets kilder bekrefter at den populære Frp-politikeren skal tilbake til Stortinget etter bare seks måneder i jobben som landbruks- og matminister.

Hoksrud flyttes på for å gjøre plass til Olaug Bollestad (KrF), som overtar departementet mange KrF-ere i forkant mente var svært viktig for partiet å få kontroll over.

Det er blitt spekulert på at Hoksrud kunne ta over Åse Michaelsens (Frp) jobb som eldreminister dersom han måtte gi Landbruksdepartementet til en KrF-er. Hoksrud har lang fartstid som «eldregeneral» i Frp.

Dette får Dagbladet opplyst at ikke blir tilfellet. Michaelsen blir sittende i regjering, og Hoksrud blir eneste Frp-er som må forlate regjeringen ved denne KrF-korsveien, ifølge Dagbladets kilder.

ANKOMMER: Nestleder i KrF Olaug Bollestad ankommer landsstyremøte i partiet. Video: Kristoffer Løkås / Dagbladet Vis mer

Ropstad trolig ny barne- og likestillingsminister

Bollstad er en av tre KrF-ere som skal inn i Solberg sin nye regjering, etter det Dagbladet erfarer. Søndag kveld virker det også klart at Kjell Ingolf Ropstad blir ny barne- og likestillingsminister, ifølge Dagbladets kilder.

Det betyr at også Linda Hofstad Helleland (H) trolig er ferdig som statsråd.

Ny utviklingsminister

I tillegg blir trolig Dag Inge Ulstein (KrF) fra Bergen ny utviklingsminister.

Ifølge VGs kilder blir det Ulstein som går inn i regjering som utviklingsminister. Dermed er nåværende utviklingsminister Nikolai Astrup (H) ferdig i regjering.

Avisa skriver dessuten at Trine Skei Grande (V) ligger an til å bli kultur- og likestillingsminister, med ansvar for blant annet regjeringens homopolitikk.

DN skriver søndag kveld at finansbyråd i Bergen, Dag Inge Ulstein, fylkesleder Ingelin Noresjø og partiveteran Bjørg Tørresdal er alle aktuelle kandidater til en jobb som statsråd for KrF.

Etter hva Dagbladet forstår, ønsker ikke Noresjø å bli statsråd. Det gjør heller ikke KrF-veteran Hans Olav Syversen, som har ei høy stjerne i partiet.

Etter det Dagbladet forstår presenterer Erna Solberg på tirsdag de tre KrF-erne som skal ta plass i hennes regjering. I løpet av helgen av de utvalgte blitt spurt om jobben.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer