Dagbladets kilder: Han har fått «vepsebol-vervet» i Ap

LO-sjef Hans-Christian Gabrielsen skal lede arbeidet med å finne en erstatte for Trond Giske. Jakta kan vise seg umulig.

LEDER VALGKOMITEEN: LO-sjef Hans-Christian Gabrielsen skal lede valgkomiteen i Arbeiderpartiet, ifølge Dagbladets kilder. Her i samtale med Jonas Gahr Støre under SAMAK-konferansen i Helsinki. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
LEDER VALGKOMITEEN: LO-sjef Hans-Christian Gabrielsen skal lede valgkomiteen i Arbeiderpartiet, ifølge Dagbladets kilder. Her i samtale med Jonas Gahr Støre under SAMAK-konferansen i Helsinki. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

HELSINKI (Dagbladet): LO-sjefen er innstilt som leder av valgkomiteen i Arbeiderpartiet, etter det Dagbladet erfarer. Landsstyret skal vedta sentralstyrets innstilling neste uke.

Gabrielsens viktigste oppgave blir å finne noen til å fylle den tomme nestlederplassen Trond Giske etterlot da han gikk av i januar 2018.

Den oppgaven kan vise seg vanskelig.

- Å lede valgkomiteen i Arbeiderpartiet, sånn som det er nå, blir som å stikke hånda inn i et vepsebol, har en LO-kilde tidligere fortalt Dagbladet.

Vedkommende sikter til at det kan vise seg vanskelig å bevare den skjøre borgfreden i partiet samtidig som man plukker en ny nestleder og fyller andre viktige partiverv.

Må være mann, helst fra nord

Ettersom to av de tre i dagens ledelse er kvinner - Hadia Tajik og Kjersti Stenseng - må en eventuell ny nestleder være en mann.

Geografisk bakgrunn er også viktig: Vedkommende kan neppe være fra Øst-, Sør-, eller Vestlandet. Det er dermed en mann fra Midt- eller Nord-Norge som etterlyses av Gabrielsens valgkomité.

Dagbladets kilder peker på Tore O. Sandvik fra Trøndelag eller Bjørnar Skjæran fra Nordland som to av de sterkeste kandidatene. Sandvik vurderes likevel av flere som for tett knyttet til Giske, mens Skjæran er uprøvd på nivået nestledervervet i Arbeiderpartiet krever.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer