Dagbladets kilder: Munnbind og meter beholdes

Men nær sagt alle andre restriksjoner forsvinner i morgen kveld, opplyser Dagbladets kilder.

SE LIVE: Dagbladets kommentator Martine Aurdal om lettelsene. Video: Dagbladet TV Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I morgen kveld klokken 19 holder regjeringen pressekonferanse hvor forventede lettelser i coronarestriksjonene blir presentert.

Dagbladets kilder tett på prosessen forteller at de fleste restriksjonene kommer til å bli fjernet, og at regjeringen i morgen kveld langt på vei følger «den danske modellen» med full gjenåpning av samfunnet.

Unntakene er likevel betydelige: 1-metersregelen og kravet om munnbind der hvor meteren ikke kan holdes fjernes ikke nå.

Det forteller flere kilder tett på prosessen til Dagbladet mandag kveld.

Lovet lettelser

Men regjeringen nå legger til rette for skjenking av alkohol til vanlige tider, og lemper på de fleste andre inngripende tiltak som ble iverksatt før jul i fjor, etter det Dagbladet blir fortalt.

Dette er i tråd med signalene helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol (Ap) ga seint i forrige uke, selv om meteren og munnbindet altså ikke kan pakkes bort med det første.

For kort tid siden åpnet også Danmark helt opp, noe som av mange ble sett på som et tegn på hva som var i vente i Norge.

Men ut over å love lettelser, har regjeringen holdt kortene tett til brystet den siste uka.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.